TAKO TO RADE U PRAVNO UREĐENOJ ZEMLJI: Ministrica finansija podnijela ostavku zbog prekomjerne potrošnje

“Došla sam do zaključka da ne mogu da nastavim rad kao član administracije", rekla je ministrica.

  • Svijet

  • 06. Jun. 2020  

  • 1

Finski ministar finansija Katri Kulmuni podnijela je ostavku nakon što je u medijima objavljeno da je potrošila više od 50.000 evra javnog novca za medijsku obuku.

Kulmuni, koja je i lider partije “Centar” od septembra prošle godine, prethodno je obećala da će vratiti novac.

“Došla sam do zaključka da ne mogu da nastavim rad kao član administracije. Tek prošle sedmice je postalo jasno koji je iznos potrošen na obuku i kao političar dužna sam da preduzmem odgovornost“, naglasila je ona.

Finska premijerka Sanna Marin prihvatila je njenu ostavku, navodeći da podržava odluku Kulmunijeve.

Magazin “Suomen kuvalehti” objavio je detalje obuke za ponašanje u medijima koju je Kulmuni prošla od kako je postala lider stranke.

Prema pisanju lista, njenu obuku je vodio Hari Saukoma, direktor kompanije za odnose s javnošću, po cijeni od 700 eura po satu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...