MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ukoliko se spremate na kupovinu polovnjaka, budite oprezni, evo na kojim vozilima najčešće vraćaju kilometražu…

Gledajući povijest tehničkih pregleda i uspoređujući prijeđene milje/kilometre, kompanija Rapid Car Check došla je do podatka o nešto više od šest posto vozila kojima je namještena kilometraža

  • Auto

  • 09. Jun. 2020  

  • 0

U Velikoj Britaniji zasad namještanje kilometara na polovnim automobilima nije tako česta pojava kao u ostatku Evrope, ali iz godine u godinu raste. Gledajući povijest tehničkih pregleda i uspoređujući prijeđene milje/kilometre, kompanija Rapid Car Check došla je do podatka o nešto više od šest posto vozila kojima je namještena kilometraža (oko 2.48 miliona primjeraka).

Vozilo na kojem se najviše namješta kilometraža u Velikoj Britaniji je popularni Vauxhall/Opel Combo. Na čak 13.15% ovih vozila utvrđene su velike razlike u prijeđenim kilometrima. Sljedeći je Ford Transit (12.99%), slijedi BMW X5 (11.71%), Vauxhall/Opel Vectra (11.58%), Peugeot 206 (11.38%), Ford Transit Connect (11.06%), Fiat Punto (10.44%), M-B Sprinter (10.37%), Renault Clio (9.34%) te Renault Megane (8.95%), koji zaokružuje top 10.

U Velikoj Britaniji namještanje kilometraže zasad je u sivoj zoni. Zabranjeno je prodavati polovni automobil za koji znate da ima namještenu kilometražu, ali nije zabranjeno namještati kilometražu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...