LUKAČ NASTAVLJA SA ZAŠTITOM SAUČESNIKA U UBISTVU DAVIDA DRAGIČEVIĆA: „Inspektor Kojdić, koji je ukrao dokaze o ubistvu, predložen za načelnika..."

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 11. Jun. 2020  11. Jun. 2020

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

1.

Režim koji vlada u RS je zločinački, okrenut u potpunosti protiv stanovnštva, a Dragan Lukač je Ministarstvo unutrašnjih poslova pretvorio u lični Kartel.

Unutar Lukačevog Kartela ima časnih pojedinaca, ali su nemoćni da bilo šta promijene.

2.

I dalje je jedan od Lukačevih prioriteta sprečavanje svake istrage o ubistvu Davida Dragičevića, koji je otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen, da bi njegovo tijelo bilo pronađeno 24.03.2018. na ušću kanalizacije Crkvena u Vrbas. 

David Dragičević

(Otto 18.03.2018., mučen I ubijen; Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.)

3.

Od tada Lukač preko pravosudne mafije kojoj pripadaju Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog tužioca, Dalibor Vrećo, postupajući tužilac u slučaju teškog ubistva Dragičevića (i drugi), opstruiše istragu i ne dozvoljava bilo kakav pomak.

4.

Istovremeno, pripadnike ličnog Kartela, u šta je pretvorio MUP RS, unapređuje ili namjerava unaprijediti na što značajnije pozicije.

Darko Ćulum

Tako Lukač pokušava Darka Ćuluma, aktuelnog direktora Policije RS, imenovati na poziciju direktora Sipe, kako bi i na tom nivou spriječio bilo kakvu istragu oko Dragičevića, ali i brojne druge istrage oko teških krivičnih djela koja su počinili pripadnici vladajuće kaste iz Banjaluke.

5.

Ćulum, koji otvoreno prijeti podređenim koji pokušaju da se bave slučajem Dragičević, još uvijek nije imenovan, a ukoliko prođe za direktora Sipe, svi koji budu učestvovali u njegovom postavljenju, omogućili su nerješavanje likvidacije.

6.

Posljednji u nizu pokvarenih, zlih, kriminalnih Lukačevih postupaka jeste namjera da Sinišu Kojdića, inspektora koji je saučesnik u prikrivanju zločina teškog ubistva Davida Dragičevića, imenuje na poziciju načelnika Odjeljenja za krvne delikte u Policijskoj upravi Banjaluka.

Siniša Kojdić, inspektor i harmonikaš iz Pakla

7.

Načelnik PU Banjaluka Miloš Brkić već je uputio takav prijedlog, a imenovanje zločinca Kojdića očekuje se ovih dana. Brkić je Lukačev čovjek od najvećeg povjerenja i bez njegovog odobrenja ne bi ni predložio Kojdića.

Miloš Brkić

8.

Djelovanje Lukača je MONSTRUOZNO - za načelnika Odjeljenja za krvne delikte namjerava da imenuje Kojdića, saučesnika u prkrivanju zločina teškog ubistva. Takvo ponašanje dokazuje stvarni zločinački karakter Lukača i njemu odanih pripadnika policijskog kriminalnog Kartela!

9.

Kojdić je ukrao krunski dokaz - donji veš Dragičevića, na osnovu kojeg se precizno moglo utvrditi način na koji je David ubijen.

Sada je na pomolu i nagrada za to nedjelo.

10.

Za krađu Davidovog donjeg veša podignuta je optužnica protiv Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, krim tehničara Kartela, 07.09.2018. godine, ali do sada nisu procesuirani.

Bošnjak je, 05.10.2018., podnio krivičnu prijavu protiv Kojdića zbog krađe dokaza, ali ni od toga nije bilo ništa.

Siniša Kojdić, tužilac Biljana Janković i Zoran Bošnjak

11.

Kojdić je vodio uviđaj 24.03.2018. godine kada je pronađeno tijelo Davida Dragičevića i falsifikovao dijelove Zapisnika.

Takođe je, zajedno sa Marinkom Matijevićem, odanim poslušnikom Darka Ilića, jedne od ključnih osoba u ubistvu Davida Dragičevića, prisustvovao obdukciji tijela Davida Dragičevića, 25.04.2018..

Karan i Matijević, krajnji desno

Obdukciju je uradio patolog Željko Karan, takođe, saučesnik u prikrivanju likvidacije.

12.

Tada je Kojdić salo viber poruke o predmetima poturenim u džepove Dragičevića, kako bi se lažno dokazalo da je David u kobnoj noći, 18.03., opljačkao kuću Đorđa Rađena.

Bilo im je bitnije “dokazati” da je ubijeni David počinio krivično djelo, nego istražiti ko je ubio Davida; Jasno je da je riječ o zataškavanju, jer je dio pripadnika MUP RS, među kojima je i Dubravko Kremenović, direktan učesnik otmice i likvidacije dvadesetjednogodišnjeg mladića.

Dubravko Kremenović

Kasnije je dokazano da David nikada nije bio u kući Rađenovih.

13.

Sve viber poruke su proslijeđene Rađenu, koji je zaštićen od Lukača, Ćuluma, Tegeltije, Bajića i Vreće, jer, kada bi progovorio, svi oni bi završili iza rešetaka. 

Dalibor Vrećo

Vrećo i dalje odbija da izda nalog za novo saslušanje Rađena, a javno je rekao da ključnog svjedoka i zaučesnika u teškom zločinu ubistva Davida Dragičevića nikada neće pritvoriti.

Vrećo je kriminalac, koji je falsifikovao slučaj "Naerac", dovodeći u sudnicu NN lice umjesto optuženog Dragana Naerca, ali nije kažnjen, iako se protiv njega vodi disciplinski postupak

Milan Tegeltija

Štiti ga Milan Tegeltija, šef Pravosudne mafije.

14.

Detalje o tome kako su se Kojdić i Matijević ponašali tokom obdukcije objavio sam u tekstu “Foto dokaz: Darko Ilić je tok obdukcije tijela ubijenog Davida kontrolisao preko inspektora Marinka Matijevića”, emitovanom 27.04.2020. godine. (nastaviće se)

Foto dokaz: Darko Ilić je tok obdukcije tijela ubijenog Davida kontrolisao preko inspektora Marinka Matijevića (27.04.2020.)

 

25.03.2018./obdukcija tijela ubijenog Davida:
Karan i inspektor Marinko Matijević, na slici desno

piše: Slobodan Vasković

Tok obdukcije tijela ubijenog Davida Dragičevića koju je patolog Željko Karan izvršio 25.03.2018. godine sve vrijeme je kontrolisao Darko Ilić, tadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal.

Činio je to preko inspektora Marinka Matijevića koji je u to vrijeme bio pripadnik pomenute Uprave i radio je u odjeljenju za droge.

Fotografija koju sada objavljujem potvđuje da je Matijević bio 25.03.2018. u sali kada je Željko Karan radio obdukciju tijela Davida Dragičevića.

Ovu informaciju objavio sam 09.10.2018. godine; Nikada je niko nije demantovao, a sada je fotografijom dodatno potvrđujem.

Nikada niko nije sproveo istragu zbog čega je Ilić kontrolisao tok obdukcije kada u tom trenutku Uprava kojoj je bio na čelu nije bila zadužena za istragu ubistva Davida Dragičevića?!

Sam Ilić je pred Anketnim odborom Skupštine RS, 18.05.2018., rekao da je slučaj njegova uprava preuzela nakon obdukcije (koja je urađena 25.03.2018, u nedelju), odnosno 26.03.2018. dok je do tada slučaj bio u nadležnosti PU Banjaluka.


Pitanje je onda šta je Ilićev inspektor Matijević radio u obdukcionoj sali kada uprava koju je vodio Ilić tada nije bila zadužena za slučaj?!

Nema dileme da je Ilić htio da stopostotno kontroliše sve situacije koje su se ticale istrage oko ubistva Davida Dragičevića kako bi pokušao da sve prikaže kao zades.

To je on i pokušao na pres konferenciji održanoj 26.03.2018., kada je javno demonizovao žrtvu zločina teškog ubistva i pokušao da ubijenog Davida lažno optuži za pljačku kuće Đorđa Rađena.

Ranije sam (između ostalog i 09.10.2018.) objavio da je Ilić imao direktnu komunikaciju sa patologom Željkom Karanom 24.03.2018., na dan kada je pronađeno tijelo Ubijenog Davida i izvršen uviđaj koji je vodio inspektor Siniša Kojdić.

Kojdić je ukrao donji veš Ubijenog Davida. Međutim, protiv njega nije podignuta optužnica, već protiv krim-tehničara Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, 07.09.2018.. I Bošnjak i Marjanac su se izjasnili da nisu krivi.

24.03.2018./Uviđaj: Kojdić, tužiteljka  Janković i Zoran Bošnjak

Bošnjak je, 05.10.2018., podnio krivičnu prijavu protiv Kojdića, ali nijedan od ova dva slučaja nije dobio nikakav epilog do sada.

Ilić je, osim 24.03., razgovarao sa Karanom i 26/27/28.03.2018. i to u niz navrata, što je vrlo vrlo indikativno, jer se iz tih razgovora uočava da Ilić pomno prati i kontroliše tok uviđaja, a kasnije i nalaza obdukcije i reobdukciju.

Željko Karan

Takvo ponašanje nije niti uobičajeno, niti normalno, jer obdukcioni nalaz ide tužiocu: Obducent uradi nalaz i tužilac vodi istragu i komunicira sa njim. Međutim, to se dešava u normalnim zemljama, dok u entitetu u kojem dio vrha MUP RS, kao i najznačajniji funkcioneri pravosudnih i institucija vlasti, otvoreno prikrivaju Likvidaciju i štite Naručioce Ubistva i Ubice, normalnost ne postoji. 

Nezapamćeno je da se patolog pojavi na presu  MUP RS, kao što je to učinio Karan, zajedno sa Ilićem, 26.03. Jasno je i zašto: Trebalo je "pogurati" njegovu lažnu priču i pokušati zataškati ubistvo.

Ilić nije razgovarao sa Karanom 25.03., na sam dan obdukcije, što je trebalo da pokaže njegovu “nezainteresovanost”, ali nije bilo nezainteresovanosti: Ilić je u obdukcionoj sali imao svog čovjeka - Marinka Matijevića.

Marinko Matijević

Matijević se pojavljuje na svim ključnim mjestima tokom perioda 24.-31.03., kada se maksimalno radilo na zataškavanju likvidacije.

S njim je o toku obdukcije, kao i o predmetima ubačenim u džepove Ubijenog Davida, iz lažirane pljačke kuće Đorđa Rađena, Ilić komunicirao preko posrednika - svoje desne ruke Dubravka Kremenovića, koji je, izvan svake razumne sumnje, duboko umiješan u slučaj ubistva Davida Dragičevića, kao i Ilić.

Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilašva na čijem čelu je Miodrag Bajić donijelo je, 28.11.2018., Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Ilića, Kremenovića i ostalih pripadnika MUP RS, iako nikakvu istragu nisu ni sproveli.   

Dubravko Kremenović

Matijević je zvao Kremenovića, ovaj izvještavao Ilića. I ta komunikacija odvijala se oko podneva 25.03.

Matijević je pozivao Kremenovića iz obdukcione sale nekoliko puta, a Kremenović nakon toga Ilića.   

Naglašavam da posjedujem dokaze za navedeno, kao što posjedujem i dokaze o tome kako je tačno išla viber prepiska (slane slike podmetnutih predmeta) od obdukcione sale, 25.03., u kojoj je obdukavno tijelo Davida Dragičevića, pa do Đorđa Rađena, čija je kuća navodno opljačkana i koji je jedan od najznačajnijih saučesnika u Likvidaciji Davida Dragičevića.

Đorđe Rađen

Naglašavam da kuća nije ni obijena, kamoli opljačkana, već da je iz nje iznijet dio predmeta i podmetnut u džepove već Likvidiranog Davida Dragičevića.

Iako tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo i Zorica Baroš posjeduju svu dokumentaciju, koja dokazuje da je Iliću i njegovim podređenim, kao i pripadnicima PU Banjaluka, 25.03. bilo važnije “dokazati” da je David pljačkaš, a ne saznati da li je Ubijen, nisu ništa preduzeli na privođenju odgovornih.

 pres Ilića, 26.03.2018.

Vratimo se viber porukama. Predmete podmetnute u džepove Ubijenog Davida slikao je inspektor Siniša Kojdić. 

Kojdić je uposlen u Odsjeku za seksualne i krvne delikte PU Banjaluka. On i Matijević dokaz su sprege Željka Spasojevića, tadašnjeg načelnika PU Banjaluka, Darka Novkovića, tadašnjeg načelnika Sektora krim policije PU Banjaluka, sa Ilićem.

inspektor Kojdić

Kojdić je te fotografije slao inspektorki Adrijani Banika, koja ih je proslijedila Dušku Purišiću, tadašnjem zamjeniku PS “Lauš” (Purišić je kasnije smijenjen, “zbog propusta”); Purišić je slike iz obdukcione sale, na kojima su se nalazili i predmeti podmetnuti u Davidove džepove, proslijedio inspektoru PS Lauš Bojanu Karanoviću, a ovaj Đorđu Rađenu, koji je potvrdio da je riječ o predmetima, navodno ukradenim iz njegove kuće.

Bila je to “igra” kako bi Ilić sutradan, 26.03., na zločinačkoj pres konferenciji lažno optužio Davida Dragičevića da je “pojeo burek, opljačkao kuću i pao u kanalizaciju Crkvena, gdje se i utopio”.

Video “dokaze” za njegove zločinačke tvrdnje nisu dostavili iz MUP RS, već mu ih je “dodao” Đorđe Rađen, što sam već objavio.

Svi ti dokumenti i dokazi su u posjedu Tužilaštva, ali ni dalje se ne dozvoljava nikakva istragu niti privođenje bilo koga od pomenutih u ovom tekstu, kao i drugih lica koja se dovode u vezu sa ubistvom Davida Dragičevića i/ili prikrivanjem dokaza i saučesništva u zataškavanju.

Davidov nestanak i likvidacija

  David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.   Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena. “Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine. (nastaviće se) 

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...