PROFESOR ZORAN PUSIĆ, OTVORENO: Cvjetovi zla, ustašofili BBB-a…

Svoju odluku kojom odbacuje tužbu policije protiv Thompsona za uzvikivanje i poticanja publike da uzvikuje ”Za dom, spremni”, Visoki prekršajni sud obrazložio je i tvrdnjom ”da je na Thompsonovom koncertu vladala pozitivna atmosfera i da nisu primili ni jednu pritužbu građana”. Dakle, kršenja javnog reda i mira nije bilo

  • Društvo

  • 13. Jun. 2020  

  • 0

Po toj logici ni grupa Bad blue boysa, s transparentom ”Jebat ćemo srpske žene i djecu” iznad natpisa ”DINAMO SVETINJA”, s kojim su mahali u Kustošiji u Zagrebu, na državno-katolički praznik Tijelovo, uz uzvike ”Ubij”, ”Ubij Srbina”, nisu kršili javni red i mir – na skupu je vladala pozitivna atmosfera i nitko od prisutnih nije protestirao.

Da je netko protestirao, slično kao da netko protestira protiv uzvika ”Za dom, spremni” na Thompsonovom koncertu, dobio bi argumente koji se saniraju na Hitnoj.

Sada će se svi zgražati nad vulgarnošću balavih ustašofila, nad količinom primitivnosti i mržnje koja stoji iza ovih poziva na ubijanja i silovanja, a novine će ”jebat” pisati s točkicama. No zapravo bi s točkicama trebalo pisati mnoge izjave političara, biskupa, akademika, sudaca, novinara…, koje godinama stvaraju ozračje u kojem ovakvi ”cvjetovi zla” prirodno proklijaju.

Zoran Pusić

Predsjednik AFL

Zagreb, 12. 6. 2020.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...