NAKON JUČERAŠNJE AKCIJE SIPA-e: SDA pozvala premijera Ružnića da odmah PODNESE OSTAVKU…

Jučerašnja akcija SIPA-e u Vladi Unsko-sanskog kantona, koja je rezultirala hapšenjem savjetnika premijera USK Mirsada Topčagića, pokazala je da je vladajuća A-SDA institucije Unsko-sanskog kantona pretvorila u izvorište kriminala i korupcije.

  • Mini market

  • 16. Jun. 2020  16. Jun. 2020

  • 0

"Obrazloženje Tužilaštva USK, koje kao razlog hapšenja Topčagića navodi da je imenovani, koristeći službeni položaj, vršio pritisak na ministra Omerdića, pokazatelj je da A-SDA koristi mehanizme vlasti isključivo s ciljem prikrivanja različitih kriminalnih radnji, iza kojih stoje njihovi kadrovi. Valja podsjetiti da su u proteklih godinu dana zbog upletenosti u različite afere uhapšeni: Admir Hadžipašić, bivši zastupnik A-SDA u Skupštini USK i Parlamentu FBiH, Irfan Durić, aktuelni zastupnik A-SDA u Parlamentu FBiH, Rasim Pajić, predsjednik Kluba poslanika A-SDA u Skupštini USK, i Mirsad Topčagić, bivši ministar za pitanja boraca i RVI USK i zastupnik A-SDA u Parlamentu FBiH, trenutno savjetnik premijera Mustafe Ružnića", navodi se u saopćenju SDA USK.

 alt

"Premijera Mustafu Ružnića pozivamo da se suoči sa posljedicama narušenog vlastitog autoriteta i podnese neopozivu ostavku, a koalicione partnere A-SDA da razmisle hoće li ovoj, sada već kriminalnoj organizaciji nastaviti osiguravati podršku da kroz različite mehanizme moći prikriva kriminalne radnje svojih kadrova. SDA traži da se osigura pravna i politička stabilnost u Unsko-sanskom kantonu i zaustavi narušavanje normalnog funkcionisanja kantonalnih institucija", navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...