LAJČAK IZ SJENE AMERIČKE ADMINISTRACIJE: "Uloga EU je da olakša dijalog Srbije i Kosova, a ne..."

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je danas da je uloga Unije da olakša dijalog, a ne da nameće rješenja.

  • Regija

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 0

Lajčak je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da će sljedeće sedmice posjetiti Beograd i da će ubrzo biti najavljen sastanak u Briselu.

On je naveo da je u Prištini dobio podršku lidera Kosova za učešće u dijalogu s Beogradom te da im je prenio jasnu poruku da je “Kosovo dio evropske porodice” i da je dijalog put ka integraciji.

Lajčak je naglasio da je domaćinima prenio da Priština mora biti jedinstvena u dijalogu.

- Spreman sam da djelujem bez odgađanja i omogućim stranama da rade na sveobuhvatnom sporazumu koji će riješiti sva neriješena pitanja kako za region, tako i za članice EU – poručio je Lajčak.

On je dodao da je svih 27 članica EU posvećeno Prištini i regionu.

(SB / Srpskainfo)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...