MINISTRICA GUDELJEVIĆ IMA DRUGAČIJE MIŠLJENJE: „Nedavna zbivanja na ulicama Sarajeva i napadi na Katoličku crkvu pokazali su da postoje…“

Okrugli stol “Lustracija između fašizma i antifašizma” održava se u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u organizaciji Ministarstva civilnih poslova BiH. Cilj je doprinijeti harmonizaciji dijaloga i etnonacionalnih odnosa u Bosni i Hercegovini, koji su dodatno narušeni nakon održavanja mise za žrtve s Blajbuškog puta i protesta u Sarajevu.

  • Politika

  • 24. Jun. 2020  24. Jun. 2020

  • 3

Misa je pokrenula neka stara, ali i nova pitanja u BiH i upravo o njima će biti riječi na ovom okruglom stolu.

Ankica Gudeljević, ministrica civilnih poslova BiH, izjavila je za BHRT da probleme i teme koji su proizašli iz prošlosti, ne treba rješavati na ulici, već razgovorom, zbog čega je i organizovan okrugli stol, prvi ovakvog tipa u BiH.

“Pozvali smo predstavnike akademske zajednice da sa svoje stručne strane pristupe jednom argumentovanom dijalogu i pokušaju pronaći odgovore na otvorena pitanja”, istaknula je Gudeljević.

Kako je rekla, očekuje da se na okruglom stolu pokrenu pitanja o kojima se već godinama šuti.

“Mi ne trebamo imati tabu teme. Mi moramo razgovarati o svemu onome gdje imamo različita stajališta kako bismo iznijeli svoje stavove, ali naravno, s argumentima, kako bismo stvorili uslove za bolje razumijevanje i bolji suživot”, poručila je Gudeljević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...