ČOVIĆ ZAHVALAN DO NEBA: "Hvala Plenkoviću na brzoj reakciji i racionalnoj odluci"

Najava ministra unutrašnjih poslova i šefa Nacionalnog stožera civilne zaštite Hrvatske Davora Božinovića o otvaranju granice s Bosnom i Hercegovinom, odnosno ukidanju mjere samoizolacije za državljane BiH koji ulaze u Hrvatsku, otklonili su sve teorije kako BiH ostaje tampon-zona bez mogućnosti protoka ljudi prema Hrvatskoj, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

  • Politika

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 4

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozdravio je takvu odluku i brzu reakciju vlasti Hrvatske.

"Jasno je da Vlada Hrvatske, na čelu sapremijerom Plenkovićem, mora djelovati i donositi konkretne odluk, koje nekad ne budu dočekane blagonaklono i to je sasvim normalno. Međutim, čim su te mjere donesene, istaknuli smo kako nema potrebe za panikom. Prisjetite se i poteza Vlade Hrvatske u situaciji kada su pojedine zemlje stavljale žilet-žice zbog problema sa migrantima, što je premijer Plenković u startu odbio, jer nikakva granica prema svom narodu u drugoj državi ne dolazi u obzir. Ista stvar je i sada. Nikakva granica ne može odvojiti hrvatsko biće i jedan narod u dvije domovine. Hvala premijeru Plenkoviću na brzoj reakciji i racionalnoj odluci. Bosna i Hercegovina je već dio Europe i ovo je podvig europske Bosne i Hercegovine", istaknuo je Čović.

(Tanjug/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...