VAŽNA OBAVIJEST: Za građane BiH iz Ambasade Njemačke u Sarajevu!

Obavijest Ambasade prenosimo u cijelosti:

  • Mini market

  • 29. Jun. 2020  

  • 0

Ambasada Njemačke u Bosni i Hercegovini izdala je važno obavještenje za sve građane BiH, koji su zbog situacije prouzrokovane koronavirusom bili primorani produžiti turistički boravak (90 dana) u Njemačkoj.

Obavijest Ambasade prenosimo u cijelosti:

“Važna obavijest o potvrdama o prelasku granice!

Ambasada od 01. jula 2020. godine ima mogućnost da svake srijede u prijepodnevnim satima od 08:00-12:00 sati prima potvrde o prelasku granice. U tu svrhu se neće zakazivati termini. Ukoliko dođe do prevelike gužve, prijem će se u datom slučaju morati odgoditi za iduću sedmicu.Molimo da povedete računa o tome da svaka osoba kojoj je potrebna potvrda o prelasku granice mora lično doći u Ambasadu i donijeti formular koji je izdala služba za strance! Nije moguće da predajete potvrde o prelasku granice za treća lica, čak ni za članove porodice.

Molimo da obavezno nosite masku (zaštita za usta-nos)!

Zahtjeve za izdavanje viza još uvijek nije moguće primati.

Za sva dodatna pitanja, molimo obratite se odjelu za vize putem e-maila
visastelle@sarj.diplo.de” navodi se u objavi Ambasade.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...