INTERVENIRALI VATROGASCI: Zmija se uvukla u lokal u centru Prijedora, a onda…

Osim gašenja požara, izvlačenja unesrećenih iz nezgoda i potraga za utopljenicima, prijedorski vatrogasci nerijetko se susreću i s neobičnim intervencijama, poput spašavanja pasa i mačaka i lova zmija.

  • Šareni svijet

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 0

Ovo posljednje često je ljeti pa su tako, prema riječima Nebojše Miljuša, komandira TVJ Prijedor, u posljednjih nekoliko dana imali čak tri poziva da uklone zmije. Jedan je bio sinoć, a tragali su za zmijom koja se zavukla u lokal u centru grada.

"Negdje je nađemo, negdje zmija i sama izađe dok mi dođemo. U posljednjih pet do šest godina to je postala česta pojava, tako da smo se čak i opremili i nabavili posebnu opremu, hvataljku i vreću za zmije", kaže Miljuš.

Dodaje da su zmije u centru grada uočene i prošle i pretprošle godine. Ne zna o kojim vrstama je riječ, da li o otrovnicima ili onima koje to nisu. No, one ulovljene obavezno završavaju u prirodi.

"Pustimo ih u prirodu, u rijeku Sanu. Ne znamo o kojoj je vrsti riječ. Doduše, ova koja je sinoć ulovljene je bila nekih manjih dimenzija, ali zmija je ipak zmija", kaže Miljuš.

U prošlom mjesecu vatrogasci su imali 19, uglavnom manjih intervencija. Miljuš je ponovo apelovao na sugrađane da budu oprezni prilikom roštiljanja i loženja vatri, naročito u prirodi.

"Sad je to malo češće. Zato i apel da vode računa o svemu, pogotovo o vatri koju ostavljaju iza sebe",  naglašava Miljuš.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor ima 40 zaposlenih, 38 su vatrogasci, a njih osam i ronioci i dio Tima za spašavanje na vodi i pod vodom, dok 15 znaju upravljati i čamcima. Prije mjesec dana, vatrogasci su dobili i novi čamac, piše Infoprijedor.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...