NA RADOST DVIJE MILIJARDE KORISNIKA U SVIJETU: WhatsApp uveo velike promjene, najviše će se obradovati oni koji često koriste videopozive… (VIDEO)

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, videopozive i razmjenu multimedijalnih datoteka poput fotografija.

  • HiTec

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 1

Dokaz tome je to što je odavno premašio brojku od dvije milijarde korisnika, a broj im se i dalje svakodnevno povećava.

No, uprkos tolikoj popularnosti, u nekim stvarima pomalo zaostaje za konkurencijom, poput Vibera, Telegrama i WeChata.

Uskoro će putem WhatsAppa, uz standardne naljepnice, biti moguće slati i one zabavnije, animirane.

Druga funkcija koja uskoro stiže na WhatsApp je QR podsjetnica. Do sada, ako ste nekoga željeli dodati na popis kontakata, morali ste od te osobe zatražiti njezin telefonski broj i ručno ga unijeti u telefon. Sada je unos broja lakši – dovoljno je skenirati QR kod koji je kreiran za svakog korisnika WhatsAppa.  

WhatsApp je dobio i bolje grupne videopozive. Naime, za vrijeme grupnog videopoziva sada je moguće dodirnuti video željenog kontakta i time ga uvećati preko cijelog ekrana, čime se ostali sudionici poziva pomiču u pozadinu ekrana. Također, ako je u toku dopisivanje sa osam ili manje sudionika, moguće je jednim dodirom ikone pokrenuti grupni videopoziv.

Četvrto poboljšanje tiče se web i desktop verzije aplikacije. Od sada, svaka od njih je dobila podršku za tamnu temu.

Peta promjena odnosi se na WhatsApp za KaiOS platformu. Konačno im stiže podrška za prikaz statusa, odnosno korisnicima telefona s KaiOS platformom omogućeno je postavljanje statusa koji automatski nestaju nakon 24 sata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...