Gastro
ZA DOBRO VEČE: Napravite ove kiflice sa bijelim lukom i uživajte
27. Feb. 20200
Savršene kiflice s okusom i mirisom bijelog luka.
Gastro
03. Jul. 2020 03. Jul. 2020
0
800 gr brašna
200 ml mlijeka
200 ml jogurta
2 čehne bijelog luka
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 jaje
1 žumance
Fil:
200 gr mladog sira
1 bjelance
1 kašičica sira
Premaz:
1 jaje
2 kašike mlijeka
2 kašike otopljenog putera
1. U mlakom mlijeku otopite šećer i kvasac i ostavite da nadođe.
2. U brašno dodajte jaje, žumance, ulje, jogurt, mljeveni bijeli luk, so i mlijeko s kvascem.
3. Umutite tijesto i ostaviti da odstoji 1 sat.
4. Podijelite tijesto na tri dijela pa razvucite u krug.
5. Izrežite na trokute i punite smjesom sira, soli i bjelanca.
6. Zamotajte kifle i poredajte u tepsiju.
7. Ostavite da odstoji 30 minuta pa premažite otopljenim puterom i žumancetom koje ste pomiješali sa mlijekom.
8. Pecite 25 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Vijesti
LJETO SE NE PREDAJE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana..
Prije 15 min0
Šareni svijet
NEVJEROVATAN ISKORAK NAUČNIKA: Otvara se mogućnost za povratak izumrle ptice dodo
Prije 5h0
Evropa
TALAS SE ŠIRI: Italija uvodi sankcije ekstremističkim izraelskim ministrima?
Prije 5h0
Mini market
EVROPSKI PUT ILI PUT U PROVALIJU: Sarajevu zastavice Evropske unije, Dodiku i Čoviču kontrola nad državom!
Prije 5h0
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo domaće klepe prema tradicionalnoj recepturi, nema im ravnih (VIDEO)
16. Sep. 20250
Gastro
JESENSKI DRAGULJ - KUKURUZ: Snižava holesterol, pomaže probavi, mozgu i želucu, a najzdraviji je kada se priprema na jedan način...
16. Sep. 20250
Gastro
AKO NEMATE VREMENA ZA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA; OVO UVIJEK "PALI": Napravite zapečeni punjeni krompir
16. Sep. 20250
Gastro
U SPOJU LOŠE REAGUJU I STVARAJU NEŽELJENE EFEKTE: Ove namirnice nikad ne jedite zajedno
15. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.