Gastro
S NJIMA NEMA GREŠKE: Napravite kiflice s bijelim lukom i uživajte...
03. Jul. 20200
Savršene kiflice sa ukusom i mirisom bijelog luka
Gastro
27. Feb. 2020 27. Feb. 2020
0
800 gr brašna
200 ml mlijeka
200 ml jogurta
2 čehne bijelog luka
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 jaje
1 žumance
Fil:
200 gr mladog sira
1 bjelance
1 kašičica sira
Premaz:
1 jaje
2 kašike mlijeka
2 kašike otopljenog putera
1. U mlakom mlijeku otopite šećer i kvasac i ostavite da nadođe.
2. U brašno dodajte jaje, žumance, ulje, jogurt, mljeveni bijeli luk, so i mlijeko sa kvascem.
3. Umutite tijesto i ostaviti da odstoji 1h.
4. Podijelite tijesto na tri dijela pa razvucite u krug.
5. Izrežite na krokutove i punite smjesom sira, soli i bjelanca.
6. Zamotajte kifle i poredajte u tepsiju.
7. Ostavite da odstoji 30 minuta pa premažite otopljenim puterom i žumancetom koji ste pomiješali sa mlijekom.
8. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 25 minuta.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Auto
KAD MOJE UŠI ČUJU AUTO NA STRUJU: Sve je više poznatih svjetskih proizvođača koji misle da je...
Prije 2h0
Svijet
OVAJ INFO IZ SAD-a SE ČEKAO: Donald Trump tuži Wall Street Journal zbog članka o pismu...
Prije 3h0
Regija
POLICIJA KOSOVA PRIVELA POMOĆNIKA DIREKTORA KANCELARIJE ZA KOSOVO U VLADI SRBIJE: Sumnja se da je...
Prije 3h0
Sport
"NOVI PAZAR" UGOSTIO MOSTARSKI "VELEŽ": Almedin Ziljkić igrao za "Rođene" u svom rodnom gradu
Prije 3h0
Gastro
TURISTI VOLE OVO BALKANSKO JELO, A ČOVJEK KOJI JE KUHAO ZA TITA GA IZVRIJEĐAO: "Cijeli Jadran smrdi po TOME!"
17. Jul. 20250
Gastro
SAMO PRIPAZITE NA BRAŠNO: Spremite za čas polpete od tikvice i poslužite ih uz laganu salatu sa grčkim jogurtom...
17. Jul. 20250
Gastro
BOLJE NEGO IZ PEKARE: Napravite slasne buhtle prema našem receptu i oduševite ukućane...
17. Jul. 20250
Gastro
POVLAČI SE POPULARNA ČOKOLADICA: Sadrži ono što nije navedeno na deklaraciji; ovo može biti smrtonosno...
16. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.