SRBI NAPALI KONZULAT CRNE GORE U AMERICI, OŠTRA REAKCIJA MVP: "Opasna demonstracija nacionalizma, klerikalizma i političkog primitivizma najniže vrste..."

"Opasna demonstracija fanatizma, nacionalizma, klerikalizma i političkog primitivizma najniže vrste, koji je tokom devedesetih doveo do rata i najtežih zločina".

  • Regija

  • 03. Jul. 2020  

  • 4

Crnogorski mediji objavili su da se u američkom gradu Palm Beach dogodio napad na crnogorski konzulat, a za to sumnjiče tamošnje Srbe.

Tim povodom, osudom se oglasilo crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Iz Ministarstva su poručili da Crna Gora i njeni euroatlantski partneri, ne mogu i neće "zatvarati oči pred skupovima koji imaju za cilj destabilizaciju države i njene evropske i evroatlantske perspektive".

Najoštrije osuđujući, kako se navodi, proteste, ugrožavanje bezbjednosti i imovine, kao i zahtjeve za uklanjanje državnih simbola ispred zgrade Počasnog konzulata te države u West Palm Beachu, iz resora Srđana Darmanovića su saopštili da su "političke poruke, prijetnje i ideje", koje su se navodno tamo čule - "opasna demonstracija fanatizma, nacionalizma, klerikalizma i političkog primitivizma najniže vrste, koji je tokom devedesetih doveo do rata i najtežih zločina".

Podgorička Pobjeda je jutros objavila da je nekoliko osoba, koje su navodno nosile srpska obilježja, napalo sinoć taj konzulat na Floridi i pokušali da skinu crnogorsku zastavu, ali su brzom intervencijom američke policije osujećeni u toj namjeri.

Iz crngorskog MVP navode da je sve to u suprotnosti sa svim suštinskim vrijednostima liberalnih demokratija na kojima su utemeljene i SAD i Evropska unija i Crna Gora.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...