ŽUTE, DRHTAVE, NEODOLJIVE: Napravite krempite po ovom receptu, nije to tako teško kao što pretpostavljate...

Kremaste, drhtave krempite. Bolje nego u bilo kojoj slastičarni.

  • Gastro

  • 05. Jul. 2020  05. Jul. 2020

  • 0

SASTOJCI:

500 gr lisnatog tijesta

500 ml mlijeka

150 gr šećera

40 gr gustina

3 lista želatine

4 jajeta

1 limun korica

PRIPREMA:

1. Lisnato tijesto podijelite na dva dijela i razvucite.

2. Stavite u pobrašnjenu tepsiju i pecite na 200 stepeni 10-ak minuta.

3. Želatinu potopite u malo hladne vode da nabubri.

4. Bjelanca odvojite od žumanaca i umutite u čvrst snijeg.

5. Žumanca umutite sa 20 gr šećera i škrobnim brašnom pa dodajte narendanu koricu limuna.

6. Mlijeko uspite u šerpu pa pustite da se kuha sa šećerom do vrenja.

7. Dodajte u žumance mlijeko sa šećerom pa kuhajte dok se ne zgusne pa na kraju umiješajte želatinu.

8. Ostavite da se malo ohladi pa lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.

9. Izlijte kremu na jedan dio lisnatog tijesta i prekrijte drugim.

10. Ostavite da se ohladi u frižideru.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...