Kultura
TREĆI SLUČAJ U ISTOM MJESECU: Devastirana nekropola stećaka kod Breze
Prije 24 min0
Smjesu dobro utisnite u kalup na čije ste dno stavili papir za pečenje. Podlogu stavite u ledenicu na hlađenje.
Gastro
05. Jul. 2020
0
Ljetno vrijeme je savršeno za osvježavajuće deserte koji ne zahtjevaju preveliku pripremu, brdo sastojaka niti dugotrajnu termičku obradu. Ma kome se da stajati uz pećnicu da bi uživao u dobroj slastici?
Umjesto toga isprobajte ovu finu i vrlo zdravu tortu s bananama koja se ne peče, a za čiju je pripremu potrebno samo pet sastojaka.
Sastojci:
60 grama badema
80 grama mekanih datulja
3 smrznute banane
1 limun
3 kašike kokosovog ulja
Priprema:
1. U sjeckalici ili dobrom blenderu smeljite bademe u fini prah.
2. Smrvljenim bademima dodajte datulje bez koštica i pulsirajte sve dok ne dobijete jednoličnu ljepljivu smjesu.
3. Smjesu dobro utisnite u kalup na čije ste dno stavili papir za pečenje. Podlogu stavite u ledenicu na hlađenje.
4. U blenderu pomiješajte smrznute banane, sok jednog limuna i kokosove ulje koje treba rastopiti na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici prije miješanja.
5. Smjesu od banana premažite preko podloge i stavite na hlađenje. Tortu ukrasite kriškama limuna po želji.
6. Ohladite prije posluživanja. Prijatno!
Kultura
TREĆI SLUČAJ U ISTOM MJESECU: Devastirana nekropola stećaka kod Breze
Prije 24 min0
Društvo
NIKADA NIJE UKLONJEN ŠEĆER NAKON ŽELJEZNIČKE NESREĆE: Mogu li se spasiti pčele od pomora u mostarskom naselju Opine?
Prije 39 min0
Hronika
DUGO SE NIJMA BAVE EUROPOL I INTERPOL: U Grčkoj uhapšena dvojica pljačkaša, Srba iz bande 'Pink Panter'
Prije 41 min0
Regija
ANA BRNABIĆ RASPISALA IZBORE U BEOURADU: Nazvala to pobjedom svih odgovornih ljudi
Prije 46 min6
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
JEFTIN, SOČAN, A USPIJEVA SVIMA: Ako volite egzotični ukus kokosa, ovo je idealan recept za vas
23. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.