ČOVIĆEVI MEDIJI URLAJU: "Gledamo reprizu šovinističke izborne kampanje"!

Repriza šovinističke izborne kampanje, koja se onda pretvorila i u medijsku hajku da će Hrvati iz BiH presuditi na izborima, događa se i na ovim izborima za Hrvatski sabor, piše Večernji list BiH.

  • Mini market

  • 05. Jul. 2020  05. Jul. 2020

  • 1

‘Gužve u Mostaru’, naslov je kojim se mobilizira lijevo biračko tijelo u Hrvatskoj, zamagljujući ulogu XI. Izborne jedinice na izborima, piše novinar Večernjaka pod kontrolom Čovićevog HDZ-a, tvrdeći da glasovi Hrvata van Hrvatske neće utjecati na konačni ishod današnjih izbora u Hrvatskoj.

-Čak i da svih 411.758 birača s pravom glasa u hrvatskom inozemstvu od Sydneya do Los Angelesa iskoristi to pravo, uključujući notornu ‘Bosnu’, oni bi birali tek tri saborska zastupnika. Nijednoga više. Pa čak i da su gužve i kolone u Mostaru od Osnovne škole gdje se glasuje do Staroga mosta u Mostaru. Ništa ne bi promijenilo situaciju, piše mostarski novinar Večernjeg lista. 

Večenjak apostrofira činjenicu da prvog dana glasalo tek nešto više od 9000 birača u Bosni i Hercegovini.

-To pak, prevedeno u rječnik biračkih mjesta, a njih je 45 u BiH, govori da je tek na svakom biračkome mjestu u prosjeku glasovalo samo 200 birača. To na najbolji način demaskira spinove s ljevice kojim se želi ‘dignuti tlak’ biračima u Hrvatskoj, piše Večenji list navod+eći da je "nevjerojatno da i dio hrvatskih medija nasjeda na jeftinu propagandu koja u suštini teško šteti odnosima sunarodnjaka".

-Nevjerojatno je da se ista ‘spika’ pokušava prodati čak i unatoč činjenici što su je na izborima 2000. prodavali iz tadašnje pobjedničke koalicije sa šovinističkim spotom u kojemu Hrvat iz BiH s upadljivo bijelim čarapama izlazi iz autobusa Livnobus na kolodvoru u Zagrebu, a u spotu se ističe poruke ‘Zar ćete dopustiti ovakvima da odluče’. Sramotno i jadno!, zaključuje novinar Večernjeg lista, koji ipak nije prokomentirao ključnu primjedbu hrvatske ljevice da glasovi Hrvata u BiH mogu presuditi izbornog pobjednika u Hrvatskoj. To se desilo na prethodnim predsjedničkim izborima na kojim je Ivo Josipović pobijedio u Hrvatskoj ali je na koncu slavila Kolinda Grabar-Kitarović jer je osvojila više glasova u BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...