PROIZVOĐAČI NA MUKAMA: Uvozna lubenica oborila cijenu domaće u Hercegovini

S početnih 1 KM do 1,10 KM, cijena je odjenom pala na 0,30 do 0,40 KM za kilogram.

  • Ekonomija

  • 07. Jul. 2020  

  • 0

Nakon pojave domaće lubenice u Hercegovini, ubrzo je stigla i uvozna, a kako bi se što prije riješili robe, uvoznici su cijenu oborili za 50 posto, piše mostarski portal Bljesak.info.

Cijena lubenice u Hercegovini pala je, moglo bi se tako reći, preko noći.

S početnih 1 KM do 1,10 KM, cijena je odjenom pala na 0,30 do 0,40 KM za kilogram. Kao i uvijek, problem je stvorio uvoz.

Naime, nakon pojave domaće lubenice u Hercegovini, ubrzo je stigla i uvozna, a kako bi se što prije riješili robe, uvoznici su cijenu oborili za 50%. Domaćim proizvođačima nije preostalo ništa drugo nego da i oni prepolove cijenu.

''Bolje prodati, nego baciti. Kao i uvijek, ubije nas uvoz, u svemu'', kaže za Bljesak.info Marko, koji lubenicu prodaje na Veletržnici u Tasovčićima. Za sve krivi vlast.

''Dok ne zaštite domaću proizvodnju i domaćeg poljoprivrednika, bit će ovako. Mi ne možemo ovako opstati'', kaže Marko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...