"JABUČARI" UVIJEK IDU KORAK DALJE: Novi iPhone mogao bi imati više...

Priča se kako će "jabučari" u novi iPhone ugraditi čip A14. Ali, čini se kako bi novi SoC mogao donijeti i proširenje kapaciteta radne memorije za barem dva modela.

  • HiTec

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

Apple bi do kraja godine trebao predstaviti četiri nova modela pametnih telefona iPhone, dva u seriji iPhone 12, a dva u iPhone 12 Pro. Pojavila su se nova nagađanja o mogućim tehničkim specifikacijama ovih uređaja.

Priča se kako će jabučari u njih ugraditi čip A14, izrađen pet-nanometarskom tehnologijom. Ali, čini se kako bi novi SoC mogao donijeti i proširenje kapaciteta radne memorije (RAM) za barem dva modela.

U pitanju je, ako je vjerovati tajanstvenoj objavi na Twitteru, šest gigabajta RAM-a za iPhone 12 Pro, dok će ostatak nove linije zadržati četiri GB RAM-a, koliko imaju i sadašnji modeli, piše Tportal.

Iz istog je izvora tokom ove godine stiglo nekoliko najava vezanih uz Apple, koje su se pokazale tačnima, naprimjer novi iPad Pro s tipkovnicom Magic i redizajnirani operativni sistem macOS Big Sur.

Glasine, također, najavljuju kako će iPhone 12 doći s dijagonalama zaslona od 5,4 i 6,1 inča (13,7 i 15,4 centimetra), a iPhone 12 Pro sa 6,1 i 6,7 inča (13,7 i 17 cm), piše 9 to 5 Mac.

Naravno, ovu, kao i sve druge glasine, treba uzeti s određenom dozom skepse i pričekati službeno predstavljanje. Apple to obično čini u septembru. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...