DEMANTIRANA LAŽNA VIJEST: Dokumentacija o uvozu 80 respiratora NIJE SE ZAGUBILA!

Povodom današnjih aktivnosti pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u carinskoj ispostavi Međunarodnog aerodroma Sarajevo, reagovali su iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

  • Mini market

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

Portparol ove institucije Ratko Kovačević kazao je da se dokumentacija o uvozu 80 respiratora u BiH, čiji je uvoznik kompanija "FH Srebrena malina" d.o.o., nije zagubila.

"Istražioci su bili u carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo i izuzeli su originalnu dokumentaciju, koja im je potrebna u postupku, što mi je potvrdio šef ove carinske ispostave. Dakle, dokumentacija nije zagubljena", kazao je Kovačević.

Ranije se pojavila vijest da pripadnici SIPA-e zbog spornog uvoza respiratora iz Kine ponovo pretresaju carinsku ispostavu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, jer se, kako je tada objavljeno, zagubila dokumentacija od prve pošiljke respiratora, kad ih je uvezeno 80 komada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...