NEĆEMO TAKO, DINO: Demokratska fronta pozvala Konakovića, Nikšića i Kojovića na protest ispred centrale HDZ-a

"Prethodnog dana je poslana virtualna poruka lidera 'velike koalicije u nastajanju” (Naše stranke, SDP-a, Nezavisnog bloka, NiP-a, PzP-a Mirsad Hadžikadić i Hrvatske stranke) da 'neće sjediti skrštenih ruku i mirno posmatrati blokade države u režiji HDZ-a i SNSD-a'", saopćeno je iz Demokratske fronte Mostar.

  • Politika

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 5

"Kao što je poznato, za Demokratsku frontu je, kao i za opozicione stranke okupljene na sarajevskoj 'online platformi', potpuno neprihvatljiva činjenica da HDZ i SNSD zbog traumatičnog gubitka utjecaja nad CIK-om čine još preostale očajničke poteze u blokadama koje su joj na raspolaganju i koje ozbiljno dovode u pitanje održavanje jesenjih lokalnih izbora. Uvažena Gospodo iz opozicionih stranaka, dozvolite nam da budemo slobodni i da Vam predložimo da u Vašoj ultimativnoj namjeri da ne sjedite skrštenih ruku, za početak, odkrstite noge i otputujete u Mostar i Banju Luku, gdje se nalaze ključni kočničari procesa usvajanja budžeta kao neophodnog preduslova za održavanjem jesenskih izbora", navode iz mostarskog DF-a.

"Ukoliko to ne uradite, imate mogućnost da i dalje budete rezolutni i verbalno ratoborni na virtualnim platformama i demonstrirate Vašu nepokolobljivu “online odlučnost” da se obračunate s opstruktorima procesa koji blokiraju našu državu", stoji u reakciji.

"Ukoliko možemo sugerisati, kada i ukoliko pođete iz Kantona Sarajevo (uz pridržavanje propisanih mjera zaštite od Covida-19) iz kojeg crpite svoju 'snagu', umjesto balona i karanfila, ponesete kacige za slučaj da Vaše rezolutne namjere ne budu pacifistički dočekane u Mostaru i Banjoj Luci, jer su zdravlje i neraskrvavljene glave ipak nešto što je najbitnije. Kako ste Vi u SDP-u, NS-u, NiP-u, Platformi za progres, NBL-u, HS-u i NB-u čvrsto opredijeljeni da iskoristite sva demokratska sredstva kako biste spriječili namjeru vladajućih stranaka da spriječe održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, a budući da iskreno podržavamo Vašu namjeru da pokažete čvrstinu i nepokolebljivost, šaljemo Vam adrese lokacija na kojima možete demonstrirati Vaše ultimativne zahtjeve i neustrašivu odlučnost koju će prepoznati (eventualno??) Vaši budući glasači, koje grozničavo prizivate. Time ćete svim sadašnjim i budućim glasačima jasno pokazati da Vaša ogromna želja da eventualno preuzmete vlast u što većem broju općina Bosne i Hercegovine, ne počiva na parolama, fikcijama, virtualnim proklamacijama i skrštenim nogama i rukama", navode iz DF-a Mostar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...