SARAJEVO DOBIJA TUNEL U PUNOM PROFILU: "Penny Plus" izmješta biznis kad budu riješena…

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić i pravobranilac Kantona Sarajevo Kemal Karić održali su jučer sastanak sa predstavnicima kompanije „Penny Plus“ radi ubrzavanja gradnje Prve transverzale, u ovom slučaju rješavanja imovinskopravnih odnosa s ovom kompanijom, saopćeno je iz kantonalne Pres-službe.

  • Ekonomija

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 0

Premijer je upoznao predstavnike "Penny Plusa" da je zaprimio njihov pismeni prijedlog za izmještanje biznisa, ali da je za početak pregovora o ovoj temi najprije potrebno dovršiti određene predradnje na općinskim nivoima. Tu se, prije svega, misli na parcelaciju.

Premijer je istaknuo kako se svake srijede održavaju sastanci, kojima prisustvuju predstavnici svih relevantnih institucija, o koordinaciji aktivnosti za što skoriji početak gradnje Prve transverzale, kao i da se na različitim dionicama pojavljuju problemi koje ova koordinacija u posljednjih mjesec dana uspješno realizira.

U vezi s rješavanjem imovinskopravnih odnosa u konkretnom slučaju s firmom "Penny Plus", premijer Nenadić informirao je njihove predstavnike kako će razgovori biti nastavljeni već danas na koordinacijskom sastanku, kao i da će biti razmotreni određeni modaliteti u vezi sa pitanjem parcelacije, dorade elaborata o eksproprijaciji i drugim pitanjima, a što su uslovi za početak formalnih pregovora u skladu sa zakonom.

U tom kontekstu, premijer je naglasio da nije moguće odgovoriti na njihov prijedlog za izmještanje biznisa dok prethodno ne budu riješena ova formalnopravna pitanja.

Predstavnici "Pennyja" zahvalili su premijeru Nenadiću i članovima Vlade za spremnost da ovaj dugogodišnji problem bude riješen, a posebno na otvorenim i transparentnim razgovorima, što do sada nije bio slučaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...