KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Princ Harry i Meghan Markle već su požalili što su napustili Kraljevstvo, podigli su tužbu zbog…

Odbjegli par iz britanske kraljevske obitelji pokrenuo je tužbu zbog maltretiranja medija u Americi, koji ih, tvrde u tužbi, uznemiravaju svaki dan, a kada su se okomili na njihovog 14-mjesečnog sina, odlučili su se za bitku na sudu kako bi zaštitili obitelj.

  • Show

  • 25. Jul. 2020  25. Jul. 2020

  • 0

Na tužbu se slavni bračni par odlučio nakon što su ih tabloidi nemilosrdno počeli uznemiravati te brutalno kršiti privatnost njihovog doma kako bi fotografirali njihovo 14-mjesečno dijete.

"Dužnost i obaveza svakog roditelja je da poduzme sve mjere kako bi zaštitio dijete", navodi se u tužbi Meghan Markle i princa Harryja.

Ta uznemiravanja traju punih pet mjeseci, odnosno otkako su se vojvoda i vojvotkinja od Sussexa preselili u Kaliforniju. Trenutak koji je prelio čašu da krenu u ozbiljan rat sa medijima u Americi je kad su vidjeli da se medijima nudi fotografija Archieja koja je snimljena u njihovom domu. Prodavači tih fotografija tvrde da su fotografije nastale u Malibuu, a roditelji u tužbi  tvrde da je fotka nastala u njihovom dvorištu te da njihov sin nikada nije bio u Malibuu.

"Archie nije bio u javnosti otkako je došao živjeti u Ameriku pa nije bio ni u Malibuu", rekao je njihov advokat.

Advokat tvrdi da je fotograf namjerno lagao o mjestu gdje je fotografija snimljena, jer njegov vlasnik - koji je želi prodati i okoristiti se, zna da je protuzakonito medijima nuditi fotografiju djeteta iz njegovog doma bez dopuštenja roditelja. Slavni par nije doznao identitet ljudi koji stoje iza fotografija i koji ih nude na prodaju, a tužba je naslovljena na Johna Doesa na sudu u Los Angelesu.

Kao tužioci su jasno naslovljeni Harry, vojvoda od Sussexa, i Meghan, vojvotkinja od Sussexa.

Tužbom žele identificirati ljude koji im neovlašteno ulaze u dom i žele doći do drugih nastalih fotografija.

U tužbi stoji da je obitelj poduzela sve kako bi se zaštitila od objektiva, ali dovitljivi fotografi puštaju dronove blizu njihove kuće barem tri puta na dan. Tako i helikopteri često nadlijeću njihovu kuću u 5.30 ujutro i uznemiravaju Archieja i susjede, a neki fotografi napravili su i rupe u ogradi kako bi mogli bolje nagledati dvorište.

Do slobode će ovaj slavni par, čini se, voditi još brojne bitke. Zapravo su u Americi željeli izbjeći britanske tabloide, a sad vode nove ratove 'preko bare'. Osim toga, Meghan tuži i nekoliko medijskih kuća zbog kršenja privatnosti i autorskih prava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...