DODIKOVA PUŠKARNICA MAŠE FALSIFIKATOM: "SDA je iselila Muslimane iz Trebinja!"

Radio-televizija Republike Srpske pohvalila se večeras kako je došla u posjed dokumenta u kojem SDA za vrijeme rata poziva Muslimane da napuste Trebinje. RTRS tvrdi da se ovim dokumentom "demantuju tvrdnje o navodnom progonu Muslimana iz ovog grada, kako su željeli predstaviti u SDA, čiji su predstavnici bili najoštriji u kritikama na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića".

  • Društvo

  • 25. Jul. 2020  25. Jul. 2020

  • 10

RTRS piše da se u salvi osuda zbog izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o Trebinju kao jednom od najljepših srpskih gradova, našlo i saopštenje Stranke demokratske akcije, u kojem se kaže da je neprimjereno ovaj grad prisvajati za samo jedan narod, jer su pripadnici ostalih naroda doživjeli progon.

Trebinje: Dokument  

RTRS tvrdi da navedeni stav demantuje dokument koji je u posjedu Radio-televizije Republike Srpske, a riječ je o instrukciji Stranke demokratske akcije za iseljavanje Muslimana iz Trebinja za vrijeme rata.

- Preko naših aktivista animirati sve Muslimane, posebno ugledne i imućne, da u što skorijem vremenu napuste Trebinje i pređu u Crnu Goru. Ne libiti se od pritisaka, pa i primjene sile prema onim Muslimanima koji ne postupe po ovoj zapovijedi - stoji u dokumentu za koji RTRS tvrdi da je izdat u centrali SDA.

Instrukcija je, navodno, izdata u januaru 1993. godine, tvrdi RTRS.

Riječ je, inače, o propagandnom dokumentu čija je vjerodostojnost davno osporena, što je, između ostalog, potvrdio i Haški tribunal.

Trebinje:Dokument

Prvi čovjek Grada Trebinja smatra da su saopštenja političkih partija iz Federacije zlonamjerna, te naglasio da nema razloga za politizaciju izjave predsjednika Srbije. Јasne su i istorijske činjenice koje pokazuju strukturu stanovništva, poručuju iz Trebinja.

- Poruka svima, ovog puta i onima koji su pisali saopštenja, da dođu u Trebinje i da se uvjere kakav je to grad. Da je to grad otvoren za sve ljude koji su dobronamjerni. Želimo da poručimo da ćete za sada ići kopnenim putem ali nadamo se, i uz podršku naroda Srbije, predsjednika Vučića i naroda RS, da ćemo u narednom periodu izgraditi aerodrom, na ponos svih nas - naglasio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...