MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Veliko istraživanje otkriva koja vozila najčešće tražimo na internetu…

Svijet je odavno globalno selo, a s "alatima" poput Googlea, prikupljanje podataka postalo je vrlo jednostavno.

  • Auto

  • 29. Jul. 2020  29. Jul. 2020

  • 0

Tako je kompanija Holts Auto uzela Google Keyword Planner i tokom godinu dana pratila koju automobilsku kompaniju najčešće tražimo.

Svjetski pobjednik je BMW, koji je na prvom mjestu u čak 137 država u svijetu. Prednost BMW-a u odnosu na drugoplasiranu Toyotu je ogromna. Na trećem mjestu je Mercedes-Benz, a na četvrtom je Tesla. Peto mjesto pripada Chevroletu.

U Evropi poredak je: BMW, Toyota, Tesla, Ferrari, Volkswagen, tim redom od prvog do petog mjesta.

U Kneževini Monaco najtraženiji je Ferrari, a prema podacima Holts Auta, automobilska marka koju najviše "guglaju" u regionu je BMW. Istina, od zemalja bivše Jugoslavije, u istraživanje je uključena samo Hrvatska, ali u cijeloj Evropi, osim u Norveškoj i Švedskoj (Tesla) te Finskoj i na Islandu (Toyota), BMW je najtraženija automobilska marka.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...