ODLUKA DANAS STUPA NA SNAGU: "Austrian Airlines" obnovio liniju Sarajevo - Vienna

Austrijska aviokompanija od danas, 1. avgusta, uspostavit će komercijalne letova iz većine balkanskih zemalja, uključujući i iz Bosne i Hercegovine.

  • Ekonomija

  • 01. Avg. 2020  01. Avg. 2020

  • 0

Redovni letovi za Austriju od danas će biti dozvoljeni iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova i Crne Gore. Kako se navodi u NOTAM-u, hitnom obavještenju koje je upućeno avioprijevoznicima, zabrana zračnog saobraćaja iz balkanskih zemalja u Austriju će biti ukinuta u ponoć 1. augusta, javlja "EX-YU Aviation News".

"Austrian Airlines" od danas će nuditi usluge avioprijevoza između Sarajeva i Vienne dva puta sedmično.

Međutim, podsjetimo da je ulazak u Austriju zabranjen iz većine balkanskih zemalja, uključujući i BiH. U skladu s nedavnom odlukom, jedino građani BiH s austrijskim prebivalištem mogu ući u Austriju s negativnim PCR testom. Ukoliko se ne uspiju testirati u BiH, PCR test mogu uraditi i u Austriji u roku od 48 sati.

Za državljane trećih zemalja koji nemaju prebivalište u Austriji, na snazi je zabrana ulaska. Izuzeci su samo ulasci kroz šengenski prostor i određene zemlje, za sezonske radnike, medicinsko osoblje, diplomate i putnike u tranzitu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...