KUSTURICA SE OPASNO NALJUTIO: Neće ni da čuje da Vlada RS-a raspolaže dijelom imovine Andrićgrada, tvrdi da se podmeću laži zbog...

- Hiljadu puta je umanjeno ulaganje "Lotike" u Andrićgad, istakao je Kusturica upitan da prokomentariše navode tog portala, da je firma "Lotika" uložila samo 5.000 KM u Andrićgrad.

  • Vijesti

  • 01. Avg. 2020  

  • 6

Idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica izjavio je da je već uobičajena praksa dva privatna medija u Republici Srpskoj, koja su pod kontrolom stranaca, da nastavljaju sa lažima i smišljenim podvalama u vezi sa njegovim imenom i djelom koja se, kako je naglasio, ovaj put teško mogu podnijeti, piše Srna.

- Portal 'Kapital' nije slagao mnogo, "samo" za 5.695.000 KM. Da li je to mala laž i mala suma novca na ovoj skupoći!? Hiljadu puta je umanjeno ulaganje "Lotike" u Andrićgad, istakao je Kusturica upitan da prokomentariše navode tog portala, da je firma "Lotika" uložila samo 5.000 KM u Andrićgrad.

Kusturica je naglasio da je "Lotika", firma koja je bila vlasnik Andrićgrada 51 odsto, uložila 5.400.000 KM i da to stoji u svim papirama što se da lako provjeriti.

- To je jasno i lako je provjerljivo ko hoće da provjeri a ne da iznosi gnusne, prljave laži. Stoga, sa svojim advokatskim timom, ozbiljno razmišljam da te laži riješimo na sudu. Taj portal je hiljadu puta umanjio ulaganje 'Lotike' u Andrićgrad i to mora konačno da završi na sudu, poručio je Kusturica.

On je pojasnio da se trenutno projekat Andrićgrad nalazi u postupku dokapitalizacije i analize koliko je ko uložio u njegovu realizaciju.

- "Lotika" je uložila 5.400.000 KM, nešto malo manje opština sa svojim ulaganjima, zatim tu su bile i donacije preduzeća, a ostalo uglavnom Vlada koja će u postupku dokapitalizacije postati većinski vlasnik firme. Ovdje je riječ o ispunjavanju obećanja  Milorada Dodika koji je rekao kada projekat bude završen onda ćemo vidjeti koliko je ko uložio i ko može u budućnosti da bude većinski vlasnik te firme, naglasio je Kusturica.

On je naveo da je u toku sklapanje ugovora, sudski vještaci su dali svoju procjenu i upravo u toj procjeni sadržano je sve što negira laži da je Emir Kusturica uložio 5.000 KM.

- To je apsolutna laž. Firma čiji je vlasnik Emir Kusturica uložila je 5.400.000 KM u taj projekat. To, opet, ne znači da većinski vlasnik treba da uloži više od 5.000 KM, ali mi smo uložili jer nas je zanimalo i željeli smo da napravimo jedan miroljubivi projekat na Drini koji je jedna vremenska mašina koja prolaze kroz sve stilove koji su tu mogli da budu a nisu, a opet se uklapaju u istoriju evropske civilizacije, rekao je Kusturica.

On je dodao da je procjena završena i sada treba ugovor da se uskladi sa onim što zahtjeva skupština Privrednog društva "Andrićgrad", opština Višegrad i Vlada, koja postaje većinski vlasnik jer je dokapitalizovala ovu firmu.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...