Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Pred vama je recept za najjednostavnije i najukusnije patlidžane koje ste ikada jeli (VIDEO)
20. Jun. 20220
Naš današnji obrok nastaje za 60 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
03. Avg. 2020 03. Avg. 2020
0
SASTOJCI
250 g mljevene puretine
2 patlidžana
4 paradajza
250 ml bešamel umaka
1 glavica luka
100 ml crnog vina
40 g naribanog parmezana
2 režnja bijelog luka
1 kašika prezle
1/2 kašikice cimeta u prahu
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i biber
PRIPREMA
Luk nasjeckamo, paradajz ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, bijeli luk protisnemo, a naribani parmezan pomiješamo s prezlom.
U tavu, na malo ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti bijeli luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
Zatim dodamo mljeveno meso, malo ga usitnimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok meso ne postane zrnasto.
Nakon 10-15 minuta, meso posipamo cimetom u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i pričekamo da vino ispari.
Zatim meso začinimo solju i biberom, dodamo sjeckani paradajz, ulijemo bešamel umak, promiješamo i maknemo s vatre.
Zatim patlidžane prerežemo po dužini, izdubimo ih, filujemo pripremljenim mesom, premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo mješavinom parmezana i prezle te stavimo peći 20-ak minuta na 200°C.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Prijatno!
Evropa
PROCURILO IZ MOSKVE: Vladimir Putin je vrlo nervozan, Rusi bi uskoro mogli izgubiti...
Prije 23 min0
Mini market
ŠTA SE DOGAĐA U REPUBLICI SRPSKOJ: Vasković sumnja da uoči presude Miloradu Dodiku vlast pokušava...
Prije 33 min0
Vijesti
BJEGUNAC VIŠKOVIĆ OTVORENO PRIJETI: „Ako to ne žele, onda ide nezavisna Republika Srpska...“
Prije 45 min0
Politika
ZLATAN BEGIĆ ZVONI NA UZBUNU: "Ne daj Bože da se nešto desi, propali bismo..."
Prije 1h0
Gastro
NAPRAVITE KAKAO PITU OD JOGURTA: Stari recept koji je pravi dokaz koliko jednostavni sastojci...
17. Jun. 20250
Gastro
NAPRAVITE ČOKOLADNU BOMBICU: Kulinarski klasik čiji recept svaki kuhar treba imati u svojoj ladici
16. Jun. 20250
Gastro
ŠTA KAŽU STRUČNJACI: Krompir i luk vam probadaju duplo brže zbog jedne navike
17. Jun. 20250
Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Danas pravimo pečeni krompir na malo drugačiji način, još kad napravite zelenu salatu… (VIDEO)
16. Jun. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.