Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Pred vama je recept za najjednostavnije i najukusnije patlidžane koje ste ikada jeli (VIDEO)
20. Jun. 20220
Naš današnji obrok nastaje za 60 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
03. Avg. 2020 03. Avg. 2020
0
SASTOJCI
250 g mljevene puretine
2 patlidžana
4 paradajza
250 ml bešamel umaka
1 glavica luka
100 ml crnog vina
40 g naribanog parmezana
2 režnja bijelog luka
1 kašika prezle
1/2 kašikice cimeta u prahu
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i biber
PRIPREMA
Luk nasjeckamo, paradajz ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, bijeli luk protisnemo, a naribani parmezan pomiješamo s prezlom.
U tavu, na malo ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti bijeli luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
Zatim dodamo mljeveno meso, malo ga usitnimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok meso ne postane zrnasto.
Nakon 10-15 minuta, meso posipamo cimetom u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i pričekamo da vino ispari.
Zatim meso začinimo solju i biberom, dodamo sjeckani paradajz, ulijemo bešamel umak, promiješamo i maknemo s vatre.
Zatim patlidžane prerežemo po dužini, izdubimo ih, filujemo pripremljenim mesom, premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo mješavinom parmezana i prezle te stavimo peći 20-ak minuta na 200°C.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Prijatno!
Auto
AUTO-INDUSTRIJA NA IVICI SLOMA: Ovom gigantu proizvodnja pala za trećinu
Prije 8 min0
Estrada
KOMŠINICA ŽIKE JAKŠIĆA O LIKU "PREKO PUTA": "On je uvijek bio nasmijan, susretljiv, nikada nije glumio..."
Prije 19 min0
Regija
POGLEDAJTE ČIM SE VUČIĆ BAVI DOK SRBIJA GORI: "Izračunali smo da je na koncertu Thompsona..."
Prije 31 min0
Sport
ĐOKOVIĆ UZIMAO NOVAC OD KAMATARA: "Žao mi je, to je sve što imam"
Prije 38 min0
Gastro
JELO FAMOZNIH BOJA: Ako trebate nešto brzo, jednostavno i ukusno napravite spicy tjesteninu baš na ovaj način
13. Jul. 20250
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
14. Jul. 20250
Gastro
OVA SALATA JE SVE, SAMO NIJE DOSADNA: Zove se "Coleslaw" i prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi...
14. Jul. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
Prije 14h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.