"ZA NAŠU DECU...": Srbija danas dobija novi parlament, najviše zastupnika imaju Vučić i Dačić, a bivši muftija...

U Skupštini Srbije danas će biti potvrđeni mandati novih narodnih zastupnika, čime će zvanično biti konstituiran novi saziv parlamenta, a zastupnici će nakon verifikacije mandata položiti zakletvu.

  • Regija

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

U nastavku sjednice formirat će se i zastupničke grupe.

Na dnevnom redu je, osim potvrđivanja mandata, i izbor skupštinskog rukovodstva, odnosno izbor predsjednika Narodne skupštine, potpredsjednika, imenovanje generalnog sekretara parlamenta i formiranje radnih tijela, tvrdi Tanjug.

Sjednica će biti održana u velikoj sali Doma Narodne skupštine, a zbog situacije s koronavirusom, bit će preduzete sve neophodne mjere, pa će tako zastupnici, ali i predstavnici medija, biti u obavezi da nose maske i rukavice, dok će zastupnici imati pregrade od pleksiglasa.

Svima će biti mjerena temperatura

Na ulazu u zgradu svima će biti izmjerena temperatura.

Izbori za narodne zastupnike održani su 21. juna.

Najviše će ih, 188, imati lista Alekandar Vučić - Za našu decu, 32 zastupnika imat će Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, SPAS će imati 11, dok će Savez vojvođanskih Mađara imati devet zastupnika.

Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića u parlamentu će imati četiri, SDA Sandžaka tri i Albanska demokratska alternativa - ujedinjena dolina tri zastupnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...