SKANDAL STOLJEĆA TRESE EVROPU: Pogledajte neviđenu najmještaljku zbog koje se stidi cijela država…

Uzbuđenje u posljednjem kolu austrijske Bundeslige, u igri su bili timovi Rieda i Klagenfurta.

  • Sport

  • 04. Avg. 2020  

  • 0

Dva tima u igri, a mjesto za promociju - samo za jednog. U slučaju istog broja bodova gleda se gol razlika. I dogodio se spektakl. I to na "trulom zapadu", tamo gdje takve stvari, vjerovali smo, ne stanuju. Kako je na jednom travnjaku pao gol, automatski bi gotovo iste minute pao na drugom, sve dok im nije bilo dosta.

"Namještaljka godine", "Pa kako je ovo moguće da se dogodi u jednoj Austriji", "Kakva prevara", samo su neki od komentara, ali i natpisa i izjava u medijima.

Gubitnici optužuju, pobjednici - likuju. Šute i nije ih briga. Cijela zemlja govori o nogometnom skandalu stoljeća, a to je čak u toj mjeri uzdrmalo i Savez da razmišlja o "doigravanju", odnosno o još jednoj jedinstvenoj utakmici u kojoj bi pobjednik odnio - sve.

Šta se dogodilo? Ried je imao gol prednost u gol-razlici (+25), a Klagenfurt je bio na +24. Zadnje kolo Ried je igrao protiv FAC-a (s dna tabele), a Klagenfurt je bio domaćin Wackeru (iz sredine tabele).

Klagenfurt je slavio 6:1, a u to vrijeme u Riedu... FAC je na teren poslao smiješnu ekipu, tokom utakmice priliku su dobili i tinejdžeri. A igralo se tako da kad je stigla vijest da je u Klagenfurtu pao gol, tako bi Ried u isto vrijeme zabio još jedan ili čak odmah i dva.

Na kraju je Ried slavio 9:0! Sasvim dovoljno za promociju. Iz Klagenfurta naravno psuju i optužuju, a stigla je poruka od prozvanog FAC-a...

"Svjesni smo da smo razočarali dosta ljudi našim nastupom. Izvinjavamo se zbog neprofesionalizma. U sljedećim danima ćemo analizirati šta se dogodilo".

U međuvremenu pogledajte golove i prosudite sami...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...