ŽESTOKA REAKCIJA DRAGE PILSELA: „Predsjednik Milanović je odlikovao optuženika za ratne zločine nad Bošnjacima u Mostaru i bjegunca…“

Hrvatski novinar i publicist Drago Pilsel oglasio se na društvenim mrežama nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović uručio odlikovanje umirovljenom generalu Zlatanu Miji Jeliću.

  • Društvo

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 2

Podsjetimo, Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, u Kninu je dodijelio odlikovanje Redom Nikole Šubića Zrinjskom Specijalnoj policiji MUP-a takozvane Hrvatske republike Herceg-Bosne. Priznanje je primio Zlatan Mijo Jelić, nekadašnji zapovjednik ove jedinice.

Tužilaštvo BiH je protiv njega podiglo optužnicu za ratni zločin, a potvrdio je Sud BiH.

Apel predsjedniku RH uputio je hrvatski novinar i publicist Drago Pilsel.

- Vaša odluka o odlikovanju Policije ''Herceg-Bosne'' donesena je nakon što je Sud BiH prihvatio prijedlog Državnog tužilaštva da se predmet protiv zapovjednika Zlatana Mije Jelića za zločine počinjene nad Bošnjacima u Mostaru ustupi RH. Nemojte, molim vas - poručio je Pilsel, pa dodao:

- Predsjednik Milanović je odlikovao optuženika za ratne zločine nad Bošnjacima u Mostaru i bjegunca od bh. pravosudnih organa. To je za mene ''posrnuće u ponor moralne katastrofe''. Kraj priče – poručio je Pilsel, prenosi „Slobodna Bosna“.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...