JE LI NA POMOLU PREOKRET: Zoran Milanović ne odustaje od pozicije premijera, iz Domovinskog pokreta otkrili šta očekuju od…

Mislav Kolakušić nije se pojavio na sastanku izabranih zastupnika DP-a.

  • Regija

  • 19. Apr. 2024  

  • 1

Niko nema dovoljno mandata da sastavi vladu. Za to je potrebno 76 mandata/potpisa. Moguća je manjinska vlada, a moguće je i da HDZ sastavi vladu s prebjezima iz drugih stranaka čiji su se vođe kleli da neće s njima. Svi čekaju što će Domovinski pokret i Most napraviti i kome će se prikloniti. 

Iz koalicije protiv HDZ-a doznaje se da računaju na 42 mandata SDP-a i partnera, 10 mandata Možemo, 2 mandata IDS-a, 2 mandata liste međimurskog župana Matije Posavca i jedan mandat Fokusa. To je u zbroju 57 mandata i riječ je o budućim zastupnicima koji su dali načelnu podršku vladi čiji bi mandatar bio sadašnji predsjednik RH Zoran Milanoviću.

Radić iz Domovinskog pokreta: SDP? Imaju šansu

Gost Dnevnika Nove TV je Mario Radić, potpredsjednik DP-a i ponovno izabrani saborski zastupnik.

"Nisam ni znao da smo udavača. Što samo pričali ranije, tako će i biti. Imat ćemo predsjedništvo koje će donijeti pregovaračku platformu. Istaknut ćemo ono što smo pričali i prije. Nama je vrlo bitan demografski slom i na tome ćemo pregovarati. Nikakva ministarstva i fotelje", započeo je Radić.

Mnogi istaknuti zastupnici tvrde da su imali kontakte s DP-om. "Ja se čujem s ljudima, svima sam rekao ovo što sad vama govorim. Ima koristi od telefonskih razgovora jer dajem teleoperaterima prihode. Ništa konkretnije se nije dogovorilo. Konkretnije će biti tek kada donesemo programsku osnovu i prikažemo naše ciljeve i zahtjeve. Oni koji će to usvojiti, ići ćemo s njima", kazao je.

Mislav Kolakušić nije se pojavio na sastanku izabranih zastupnika DP-a. Mnoge je to potaknulo na propitivanje je li se već dogodio raskol unutar koalicije. "Jel vama izgleda da je raskol? Mi smo jučer bili najveseliji. Mi ćemo ovaj put biti sigurno čvrsta stijena i neće biti nikakvog raskola", rekao je potpredsjednik DP-a.

"SDP? Imaju šansu"

Radić nije htio otkriti hoće li s HDZ-om sastaviti vladu. "Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. On će ispostaviti one politike koje mislimo provoditi i pričat ćemo o onome o čemu smo pričali i prije izbora", rekao je.

Vladu s SDP-om nije odbacio. "SDP ima šansu ako će provoditi naše politike. Mi ćemo postaviti naše politike. S Plenkovićem se nisam čuo. Sad sam prije emisije pričao s vašim gostima", tvrdi Radić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...