SAD BI BILO DOSTA: Slavni američki pjevač tuži Donalda Trumpa, traži odštetu i kamate…

U februaru je izjavio da je Trump "sramota" za SAD.

  • Show

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Neil Young podići će tužbu protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa kako bi spriječio da se na predsjedničkim izborima puštaju njegove pjesme.

Američki pjevač smatra da su mu prekršena autorska prava, jer su bez njegovog odobrenja puštani dijelovi pjesme "Rockin' In The Free World" i "Devil's Sidewalk" na više izbornih skupova Donalda Trumpa, pa čak i na posljednjem u Tulsi.

Neil Young "ne može ni dušom ni savješću omogućiti da njegova muzika služi kao podloga u antiameričkoj kampanji neznanja i mržnje, sklonoj sukobima", navodi se u tužbi.

Tužba nije datirana, ali pokazuje da je advokati 74-godišnjeg pjevača - koji traži 150.000 dolara odštete i kamata za svako kršenje - namjeravaju podnijeti na sudu u New Yorku.

Neil Young već je u više navrata osudio korištenje njegovih pjesama na izbornim skupovima Donalda Trumpa.

Young, koji je rođen u Torontu, izjavio je u februaru da je Trump "sramota" za SAD.

Više muzičkih zvijezda, među kojima su Pharrell Williams, Rihanna, "Aerosmith" i Adele, kao i nasljednici Princea, žalili su se, jer su njihove pjesme korištene na Trumpovim skupovima.

I slavni "Rolling Stonesi" su mu zaprijetili tužbom pred sudom ako nastavi puštati njihovu pjesmu "You Can't Always Get What You Want".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...