ZBOG DEZINFORMACIJA O KORONAVIRUSU: Nakon Younga, tri slavna muzičara povlače svoje pjesme s platforme Spotify...

Young je nekoliko godina bio dio supergrupe u 1960-im i 1970-ima koja iza sebe ima brojne hitove uključujući "Woodstock", "Our House" i "Teach Your Children".

  • Kultura

  • 03. Feb. 2022  03. Feb. 2022

  • 0

Bivše kolege Neila Younga iz Crosby, Stills, Nash i Younga objavili su u srijedu da su zatražili od svojih izdavača da uklone njihove snimke sa Spotifyja, čime su postali najnoviji muzičari koji su zauzeli stav oko dezinformacija na toj platformi.

Prošle sedmice Young je povukao muziku sa Spotifyja nakon odbijenog zahtjeva da ta streaming usluga odbaci kontroverznog podcastera Joea Rogana koji širi dezinformacije o pandemiji koronavirusa.

Folk rock superzvijezda Joni Mitchell slijedila je njegov potez.

"Podržavamo Neila i slažemo se s njim da se na Spotifyjevom podcastu Joea Rogana emitiraju opasne dezinformacije", stoji u zajedničkoj izjavi Davida Crosbyja, Stephena Stillsa i Grahama Nasha.

"Iako uvijek cijenimo alternativna gledišta, svjesno širenje dezinformacija tokom ove globalne pandemije ima smrtonosne posljedice. Dok se ne poduzme stvarna akcija da se pokaže da briga za čovječanstvo mora biti uravnotežena s profitom, ne želimo našu muziku - ili muziku koju smo zajedno stvarali - na toj platformi", naglasili su.

Young je nekoliko godina bio dio supergrupe u 1960-im i 1970-ima koja iza sebe ima brojne hitove uključujući "Woodstock", "Our House" i "Teach Your Children".

Crosby, Stills i Nash rekli su da je, osim što su uklonjene snimke benda, Nash započeo proces uklanjanja svojih solo snimaka.

Crosby i Stills također traže uklanjanje svojih solo projekata, stoji u saopćenju.

Kao odgovor na kontroverzu, Spotify, koji ima 100 miliona dolara vrijedan višegodišnji ekskluzivni ugovor s Roganom, koji obeshrabruje vakcinisanje mladih ljudi, objavio je tokom vikenda da će dodati upozorenja uz podcaste u kojima se govori o Covidu-19.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...