AKO IKO ZNA, ZNA DODIK: "Sloboda generala Gotovine plaćena je desetinama..."

"Hrvatskom vojno-policijskom akcijom "Oluja" Srbi su u toj zemlji od konstitutuvnog naroda postali mala, obespravljena zajednica."

  • Politika

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 3

Rekao je ovo danas u izjavi za Radio Republike Srpske član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On nije htio da komentariše najavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji je, navodno, odlučio da u septembru prisustvuje obilježavanju godišnjice stradanja srpskih civila u Varivodama tokom posljednjeg rata. Dodik je naglasio da je "Oluja" bila "smišljena akcija kojom su sa svojih vjekovnih ognjišta protjerani Srbi i da za to etničko čišćenje niko nije odgovarao".

"Ta akcija 'Oluja' nije nešto samo da se na ovaj ili onaj način obilježi u Hrvatskoj. To je pitanje ukupnih srpsko-hrvatskih odnosa. Odlazak potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Knin na obilježavanje Hrvatska je iskoristila da pokaže kvazidemokratsko lice. Miloševićev odlazak tamo nije bila laka odluka, ali on je to odlučio i to je bio njegov izbor. Srbi su prije tamo bili konstitutivan narod, a sada su samo zajednica. Više od 220 hiljada Srba i dvije hiljade ubijenih i nestalih bilans su te akcije, za koju niko nije odgovarao. Јavna je tajna da je dato na desetina miliona eura da se plati sloboda generala Gotovine", zaključio je Dodik za Radio Republike Srpske.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...