NJUZ JAVLJA: Uhapšeni migranti koji su švercovali srpske turiste do grčkih plaža

Grčka policija uhapsila je jutros grupu migranata koja je pokušala da prošvercuje srpske turiste do grčkih plaža, preneli su svi svetski mediji, piše beogradski portal Njuz.

  • Mini market

  • 09. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 0

Kako je saopštila policija, grupa od desetak dobro organizovanih migranata, uglavnom iz Sirije i Afganistana, još od dana kada je Grčka zatvorila granice za srpske građane, švercovala je Srbe, neke sakrivajući u kombijima, a neke sprovodeći noću ilegalnim putevima preko granice.

– Carinicima je bilo sumnjivo kada su u jednom od kombija kojim je upravljao migrant iz Sirije pronašli ručni frižider. Nakon pretresa vozila, pronašli su skriveno dno u kojem se krila grupa od desetak turista koji su nameravali da stignu na plažu u Paraliji. Među njima je bilo i dece, a svi su imali već obučene kupaće gaće i bili potpuno spremni da uskoče u more – kaže policijski inspektor Jorgos Stefanopulos koji radi na ovom slučaju.

Uhapšeni migranti otkrili su kako su, pored skrivanja u kombijima, neke Srbe vodili ustaljenim rutama koje već dobro poznaju.

– Uglavnom smo ih noću vodili putevima kojima smo mi već prošli i mogu vam reći da nam je bilo prilično teško jer su Srbi praktično trčali ispred nas u želji da do jutra prostru peškir i zabiju suncobran u pesak na nekoj od plaža u Pefkohoriju, Haniotiju ili Paraliji. Neki su nam tražili da ih odvedemo i do najbližeg Lidla, ali ta usluga nije ulazila u cenu – rekao je za Njuz jedan od privedenih migranata koji je želeo da ostane anoniman – Drago mi je što sam uhapšen jer nema tih para za koje bih dalje švercovao srpske turiste željne kupanja – dodao je ovaj vidno iscrpljeni migrant.

Srpski turisti nisu bili raspoloženi za priču, a kako nezvanično saznajemo većina ih je pitala policiju “da li ipak mogu da se brčnu samo jednom tu blizu kod Soluna uz obećanje da se sigurno vraćaju nazad pre mraka”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...