I TO ČUDO DA SE DESI: Čovićevi portali napali Radončićev "Avaz"!

Pojedini mediji, među kojima i "Dnevni avaz", objavili su više od sedam dana star video muškarca koji hoda s automatskom puškom, povezujući ga s navijačkim neredima koji su se dogodili u subotu ujutro, piše mostarski portal Bljesak, a prenose svi portali pod kontrolom HDZ-a.

  • Mini market

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 2

Snimak na kojem se vidi muškarac kako hoda s automatskom puškom po Starom gradu, snimljena je 31. jula 2020. godine te nema nikakve veze s navijačkim neredima koji su se dogodili u subotu, 8. avgusta, ujutro, potvrdili su iz policije. 

''Ovaj incident nema nikakve veze s navijačkim neredima i dogodio se 31. jula. Prema osobi je postupano sukladno zakonskim propisima te je policija provela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a kalašnjikov je izuzet i nalazi se u policiji'', rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK. 

- Inače, opskurni srpski portal Preokret.info, a potom i "Dnevni avaz" te drugi sarajevski mediji objavili su ovaj video tvrdeći kako su navijači uoči derbija, osim s palicama, bili opremljeni i vatrenim oružjem - piše portal Bljesak te dodajući da je "Avaz" objavio tekst pod nazivom ''Huligani u Mostaru nosili i kalašnjikove'', povezujući ovaj događaj s navijačkim neredima uoči gradskog derbija, izazvavši tako nepotrebne tenzije.

Naravno, navedeni mediji su svi redom sugerirali kako je pušku nosio navijač Zrinjskog, što se pokazalo kao prozirna laž. Ipak, to nije spriječilo bošnjačke političke stranke da sudjeluju u širenju ove laži, piše Bljesak.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...