ZNALI SU TO I RANIJE: Stojanović nije prihvatio ponudu SDS-a i PDP-a za gradonačelnika Bijeljine, jer u Haagu nastavlja raditi na odbrani ratnog zločinca...

Advokat Miodrag Stojanović saopštio je danas da nije mogao prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine, koju su mu kao nezavisnom kandidatu ponudili SDS i PDP.

  • Politika

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

On je potvrdio da je danas imao razgovor sa predsjednicima opštinskih organizacija SDS-a i PDP-a u vezi s tom inicijativom.

"Sa žaljenjem, uz iskrenu zahvalnost na razumijevanju i podršci koju su meni dali nosioci ove inicijative, nisam mogao prihvatiti navedenu kandidaturu", saopštio je Stojanović.

Osnovni razlog za ovakvu njegovu odluku, kako je saopštio, jeste činjenica da, u skladu s članom 42 Zakona o advokaturi, izbor na javnu funkciju podrazumijeva brisanje iz članstva u Advokatskoj komori dok traje javna funkcija i nemogućnost rada u advokaturi.

"Takođe, izborom na javnu funkciju gradonačelnika i brisanje iz Advokatske komore podrazumijevalo bi moju nemogućnost daljnjeg rada na odbrani pred MKSJ-om u Haagu u predmetu generala Ratka Mladića. Uz 13 predmeta ratnih zločina koje imam u Sudu BiH u završnoj fazi suđenja, praktično je bilo nemoguće da prekinem sa svojim profesionalnim angažmanom", navodi se u saopštenju.

On je zahvalio, kako kaže, "prije svega ljudima koji su me planirali kandidovati, brojnim saradnicima, prijateljima i građanima koji su me pozivali i davali podršku".

"Svjestan činjenice da ovom gradu stvarno trebaju promjene koje građani očekuju, svima želim daljnji uspjeh u radu na dobrobit građana Semberije i Bijeljine", saopštio je Stojanović.

(BN TV) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...