KAZNA O KOJOJ SE PRIČA: Muškarca kod Sarajeva zaustavio policajac, a način na koji se našalio, koštao ga 200 KM... (FOTO)

Policajac iz Sarajeva napisao je prekršajni nalog muškarcu, jer mu je na izgovoreno pitanje “Olovo?”, odgovorio riječima: “Na mom bolov'o”, i sada će za svoj nepromišljeni potez morati da plati visoku cijenu.

  • Hronika

  • 20. Avg. 2020  20. Avg. 2020

  • 0

Velika većina saobraćajnih prekršaja, od prolaska kroz crveno svjetlo do nepropisnog parkiranja, svakodnevno prođe nekažnjeno.

Ipak, jedan građanin BiH nije imao toliko sreće pa će morati da plati visoku cijenu zbog načina na koji se našalio sa policajcem koji ga je zaustavio, prenosi "Blic".

Policajac iz Sarajeva napisao je prekršajni nalog muškarcu jer mu je na izgovoreno pitanje “Olovo?”, odgovorio riječima: “Na mom bolov'o”, i sada će za svoj nepromišljeni potez morati da plati visoku cijenu.

Državljanu BiH stigla je prijava s kaznom od 200 KM zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.

Policajac se pozvao na zakonsku odredbu koja kaže da će se novčanom kaznom od 200 KM do 600 KM kazniti za prekršaj onaj ko na javnom mjestu narušava javni red i mir naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem ugrožava sigurnost ljudi ili izaziva osjećaje fizičke ugroženosti, uznemirenosti ili negodovanja lica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...