KAD JE DOŠAO KUĆI UHVATIO SE ZA GLAVU: Kamera snimila vozača u prebrzoj vožnji, kazna je astronomska…

S obzirom na ogroman iznos, prometni je prekršitelj mislio da se radi o tipfeleru.

  • Auto

  • 19. Okt. 2023  

  • 0

Vozača po imenu Connor Cato uhvatila je kamera u američkoj državi Georgiji u prekoračenju brzine. Prema izvještaju američkog kanala WSAV, vozač je jurio oko 145 km/h umjesto dopuštenih 90 km/h. Na kućnu adresu stigla mu je kazna. Obavijest o kazni nije ga iznenadila, ali je skoro pao s nogu kada je vidio iznos kazne – 1.480.038,52 dolara (oko 1,4 miliona eura).

S obzirom na ogroman iznos, prometni je prekršitelj mislio da se radi o tipfeleru – i nazvao je nadležni sud. No tamo nisu imali razumijevanja za njega i hladno su mu odgovorili da plati kaznu ili da dođe na sudsko ročište.

Na kraju je vozač ipak ostao pošteđen milionske kazne. Kako se ispostavilo, radilo se o softverskoj grešci u sistemu ispisivanja kazni, kako je američkim medijima objasnio glasnogovornik gradskog vijeća Savannah. Cato će na kraju platiti oko 1.000 dolara kazne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...