LEGENDARNI "KRALJ FANKA" DANAS BI PROSLAVIO 56. ROĐENDAN: Ella Dvornik prisjetila se oca emotivnom fotkom...

Njegova prerana i tragična smrt 7. septembra 2008. godine u Zagrebu ostavila je ožalošćenu cijelu regiju, koja je izgubila velikog muzičara. Ipak, njegova muzika živi i dalje.

  • Estrada

  • 20. Avg. 2020  20. Avg. 2020

  • 0

Jedan od najpoznatijih domaćih pjevača koji je svojim posebnim zvukom obilježio domaću muzičku scenu Dino Dvornik na današnji dan bi napunio 56 godina.

- Danas je Lumi tačno 6 mjeseci, a mom bi tati bio 56. rođendan – napisala je njegova kćerka Ella Dvornik na svom Facebooku uz fotografije oca i svoje kćerkice.

Ekscentrični Dino publiku je dugi niz godina oduševljavao svojim stilom, muzikom i humorom, a mnogi ga smatraju jednim od najtalentiranijih kompozitora i pjevača koje je hrvatska scena ikada imala. Dvornik je bio poznat po energičnim nastupima, a hrvatskom “kralju fanka” mješavina žanrova i stilova bili su zaštitni znakovi.

Njegova prerana i tragična smrt 7. septembra 2008. godine u Zagrebu ostavila je ožalošćenu cijelu regiju, koja je izgubila velikog muzičara. Ipak, njegova muzika živi i dalje.

Dino Dvornik odrastao je u Splitu uz poznatog oca, glumca Borisa Dvornika, a upravo po njegovom savjetu odselio se u Zagreb, gdje je izgradio profesionalnu karijeru. S Danijelom Kuljiš pred oltar je stao 1989. godine, a godinu dana kasnije dobili su kćer Ellu, piše Dnevnik.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...