ERDOGAN OTKRIO DETALJE O KOLIČINAMA PLINA: U Crnom moru rezerve su…

Turska je provela najveće istraživanje prirodnog plina u Crnom moru, izjavio je u petak predsjednik Recep Tayyip Erdogan, prenosi "Daily Sabah".

  • Svijet

  • 21. Avg. 2020  21. Avg. 2020

  • 2

On je otkrio da je otkriveno, otprilike, 320 milijardi kubnih metara prirodnog plina, i to u crnomorskoj zoni Tuna-1.
Turski predsjednik naveo je da su "novootkrivene rezerve samo dio većeg resursa“, najavivši da će Turska u bliskoj budućnosti i dalje otkrivati ​​više nalazišta, prenosi Klix.


Inače, ova najava je uslijedila nakon što je Erdogan u srijedu rekao da ima "dobre vijesti" koje će nagovijestiti "novi period" za Tursku.
 
Prvi turski brod za bušenje nafte i plina "Fatih" otplovio je 25. juna iz sjevernog turskog Trabzona na svoju dugo očekivanu misiju bušenja u Crnom moru nakon završetka instalacijskih radova.

Zona Tuna-1 nalazi se izvan ušća Dunavskog bloka u raskrižju između bugarskih i rumunskih morskih granica u vodama Turske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...