KUHA SE U DRVARU: Italijanska policija uključila se u slučaj odlaganja otpada u Kantonu 10

"Šta je tačno i šta nije tačno, nisam mjerodavna da sudim. Smatram da se u Tužilaštvu kriju mnogi odgovori na mnoga pitanja'', naglasila je načelnica. 

  • Društvo

  • 24. Avg. 2020  

  • 0

Dušica Runić, načelnica općine Drvar i pripadnica Dodikovog SNSD-a, kazala je da ima informaciju da se italijanska policija uključila u rješavanje slučaja odlaganja otpada na prostor ove bosanskohercegovačke općine. Ona je u razgovoru za N1 kazala da je period od uvoza otpada - agonija za stanovnike Drvara. 

''Drvar je u fokusu već 55 dana, ja to zovem agonijom - otkako smo saznali da je otpad uvezen na područje naše općine. Uspjeli smo da zaustavimo uvoz, a tih 300 i nešto koje su uvezene da se uklone s naše općine - do danas nije urađeno ništa'', rekla je. Federalna inspekcija je u ovom sluičaju kupila mjesec dana, dodala je.

''Saznala sam do rješenje nije ni uručeno onima kojima je trebalo. Ovih 55 dana se kupuje vrijeme, Federalna inspekcija je bila na terenu, ali ono što mi s lokalnog nivoa radimo je da vodimo jednu administrativnu borbu. Sačekali smo ovaj rok. Vidjet ćemo koji su dalji pravni postupci. Pritisak građana postoji i određena vrsta panike. Počeo se naglo javljati i broj zaraženih korona virusom. Među građanima vlada i dalje panika, pa se indirektno vežu dva podatka. Šta je tačno i šta nije tačno, nisam mjerodavna da sudim. Smatram da se u Tužilaštvu kriju mnogi odgovori na mnoga pitanja'', naglasila je ona za N1.

''Ja većinu informaciju dobivam prvo iz medija pa onda dio tih informacija dobijem službeno. U jednom od dopisa od Federalnog ministarstva okoliša i turizma, napisano je da je u ovom slučaju informirana policija u Italiji'', dodala je ona.

Podsjećamo, veliku pažnju javnost prije nešto manje od dva mjeseca privukla je informacija o uvozu velike količine otpada na prostor općine Drvar. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...