BEZ IZNENAĐENJA NA US OPENU: Pogledajte kako je Novak Đoković za nepuna dva sata igre pobijedio Damira Džumhura… (VIDEO)

Novak Đoković savladao je u prvom kolu US Opena Damira Džumhura u tri seta rezultatom 6:1, 6:4, 6:1 i nastavio niz od 24 uzastopna meča u kojima nije poražen od početka ove godine.

  • Sport

  • 01. Sep. 2020  01. Sep. 2020

  • 0

Najbolji igrač svijeta prepustio je bosanskohercegovačkom teniseru svega šest gamova u meču koji je trajao sat i 58 minuta. Nakon prvog seta, u kojem je dva puta oduzimao servis Džumhuru, Đoković je u drugom setu pokazao znakove umora, što je najbolji teniser BiH pokušao iskoristiti, ali je na kraju set pripao Novaku.

Treći set je bio formalnost, Džumhuru se ukazivala pomoć zbog bolova koje je osjetio u trbušnim mišićima i na kraju je osvojio samo jedan gem.

Damir Džumhur je tako svoj nastup u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon ispadanja u prvom kolu Mastersa 1000, koji se, također, igrao u New Yorku, ponovo završio u prvom kolu, dok Novaka Đokovića u drugom kolu očekuje Britanac Kyle Edmund.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...