HOTI ŠOKIRAO SRBIJU: Dvadeset dvije minute nakon potpisa u Washingtonu jedna zemlja je priznala Kosovo...

Avdullah Hoti iznenadio je izjavom o novom priznanju nezavisnosti Kosova.

  • Regija

  • 10. Sep. 2020  10. Sep. 2020

  • 0

Dok u Srbiji traje rasprava i utvrđivanje šta je tačno potpisano i dogovoreno, u Prištini od samog potpisivanja ističu da je Izrael praktično 22 minute nakon potpisivanja sporazuma u Bijeloj kući priznao Kosovo. Jučer je o tome pred novinarima govorio i jedan od učesnika sastanka u Washingtonu Avdullah Hoti.

"Bilo ko da ima nedoumice da ovaj sporazum krši suverenost države Kosovo je pogriješio. Mislim da ovo priznanje koje je od Izraela stiglo 22 minuta nakon potpisivanja sporazuma u Bijeloj kući, samo jača suverenitet države Kosovo", rekao je Hoti.

On ne sumnja da će sporazum biti proveden.

"Sklopljen je u Bijeloj kući i ne vjerujem da bilo koja druga kancelarija ima veći kredibilitet da obezbijedi provođenje sporazuma", dodao je Hoti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...