HOTI OHLADIO VUČIĆA: Premijer Kosova otkrio kako su vakcine iz Srbije ušle u zemlju...

Premijer Kosova Avdullah Hoti izjavio je u srijedu da niko na Kosovu ne bi pravio probleme da je vakcina protiv Covida-19 koja je podijeljena u nekim opštinama na sjeveru Kosova, ušla u redovnu proceduru.

  • Regija

  • 31. Dec. 2020  31. Dec. 2020

  • 0

“Imamo briselski sporazum koji nam omogućava formalnu i zvaničnu komunikaciju putem kancelarija za vezu. Da su Srbija i predsjednik (Aleksandar Vučić) ozbiljni, koristili bi legalna sredstva za vakcinu i niko ih ne bi zaustavio. Ne postoji državna ni ljudska logika koja bi tražila zabranu vakcina za vakcinaciju određene manjine”, rekao je Hoti za "KlanKosova", prenosi agencija Beta.

Hoti je rekao da su vakcine na Kosovo ušle ilegalno.

“Preduzeli smo potrebne radnje i agencije za provođenje zakona istražuju načine na koje su ove vakcine ušle”, rekao je Hoti.

Vakcinacija u martu i aprilu

Hoti je rekao da postoji stalna komunikacija da bi se osigurala vakcina protiv Covida-19, ali nije mogao da kaže kada se konkretno može očekivati da vakcina stigne na Kosovo.

“Naporno radimo u ovom pravcu, dio smo sporazuma iz kojih ćemo biti snabdjeveni sa 20 posto vakcine, radimo s Evropskom komisijom da bismo ih osigurali. Vakcinu ćemo dobiti u istom periodu sa zemljama regije”, rekao je Hoti.

On je naveo da se očekuje da će Kosovo “uskoro dobiti određenu simboličnu količinu za vakcinaciju ljekara, hroničnih bolesnika, najugroženijih kategorija”, kao i da vjeruje da će masovna vakcinacija početi u martu i aprilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...