ŽESTOK OBRAČUN NA KOSOVU; KURTI NE PRAŠTA HOTIJU: "Potpisao je pristup Kosova 'Četvrtoj Jugoslaviji'. Decenijama srpski predsjednik nije..."

Bivši premijer i lider Pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti ocijenio je da je premijer Kosova Avdullah Hoti u Washingtonu prihvatanjem inicijative o stvaranju mini Šengena u stvari potpisao pristup Kosova „Četvrtoj Jugoslaviji“.

  • Regija

  • 27. Sep. 2020  

  • 0

Kako prenosi RTK, Kurti je komentarišući dogovor o mini-šengen zoni izjavio je da će kosovski Albanci i Albanija u „Četvrtoj Jugoslaviji“ biti samo potrošači srpske robe i da će se nadati naplati putarine od srpskih kamiona.

„Kosovski Albanci i Albanci, u toj ‘Četvrtoj Jugoslaviji’, biće samo potrošači srpske robe i nadati se da će dobiti putarinu od srpskih kamiona. Zato što će naši proizvođači ostati nezaštićeni“, rekao je Kurti u obraćanju članovima Glavnog odbora Samoopredeljenja.

Prema njegovim riječima, kosovski premijer Avdullah Hoti potpisao je najveće ustupke koje je Kosovo učinilo Srbiji od poslijeratnog perioda.

„Srbija je izborila punu rehabilitaciju pred svijetom. Decenijama srpski predsjednik nije išao u Bijelu kuću“, kazao je on.

Kurti je ocijenio da loše upravljanje pandemijom košta Kosovo, i da će prema procenama u najoptimističnijem slučaju 12 odsto građana ostati bez posla, dok će, u najpesimističnijem slučaju ako dođe do drugog talasa, taj broj rasti na 40 odsto.

„Vlada ne predstavlja nikakve mjere niti planira da se izbori sa velikom ekonomskom krizom, već suprotno, povlači nerazumne poteze utičući na Fond penzijske štednje. Ovaj rizični korak ne pomaže ljudima jer većina ima malu penzijsku ušteđevinu… Ova akcija samo ima za cilj da Vladi otvori put za krađu penzijske ušteđevine“, rekao je on.

Govoreći o unutrašnjim stranačkim izborima, Kurti je rekao da je dio tog procesa završen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...