VRAĆA NAM SE PRIMERA: Real favorit za krunu, Pjaniću i ljutom Messiju kvota 2,80

Villareal i Sevilla značajno su se pojačali, Valencia se raspala.

  • Sport

  • 11. Sep. 2020  11. Sep. 2020

  • 0

Cijeli svijet je sedmicama brujao samo o njemu, o Lionelu Messiju, i njegovom, učinilo se na trenutak, izvjesnom rastanku s Barcelonom, za koju će ove sezone igrati i Miralem Pjanić. Ali, predsjednik Josep Maria Bartomeu bio je uporan i na kraju ga je zadržao u Barceloni. Ljutog, ali prisutnog. A tek sada ćemo zaista da vidimo koliko je Messi stvarno pobjesnio i kako će se nositi s tim. Jer, ovog vikenda vraća nam se Primera, zvanično najkvalitetnije nacionalno prvenstvo u Evropi, ozbiljno uzdrmano razočaravajućom Ligom šampiona, u kojoj španski klubovi nisu dobacili ni do polufinala.

Sada će sigurno željeti da pokažu da su i dalje najbolji. Real prije svih. Nisu mnogo mijenjali u Madridu ovog ljeta, niko suštinski važan nije otišao iz tima Zinedina Zidanea, sada jačeg za povratnika Martina Edegarda. Real će se, doduše, ove prve sedmice odmarati nakon što je, kao i Barcelona, Atletico i Sevilla, dobio produženi odmor zbog nastupa u Evropi.

"Kraljevski klub" je svakako prvi favorit za odbranu naslova prvaka s obzirom na to da se prognoza da će Madriđani i narednog maja biti na tronu u MOZZART kladionicama plaća kvotom 1,65. Kvota da će Barcelona biti pojačana Pjanićem te s Ronaldom Kumanom i podmlađenim sastavom biti pobjednik prvenstva iznosi 2,80, Atletico je već daleko iza sa okruglo 10, dok svi ostali mogu u folder “autsajderi“ pošto je četvrta na listi Sevilla sa 30.

Sevilla je, inače, uz Villareal uradila vjerovatno najbolji posao u prijelaznom roku, otkupila Susa, dovela Oskara Rodrigeza, vratila Ivana Rakitića, istina ostala bez Evera Banege. Villareal je prošao najbolje, za smiješno male pare je doveo Fransisa Kokelana, za džabe Valenciji uzeo kapitena Danija Pareha, iz Reala na pozajmicu doveo Takefusa Kuba i sa MOZZART kvotom 1,60 izraziti je favorit protiv Ueske u nedjeljnom okršaju na Madrigalu.

A kad se već dotakosmo Valencije, čini se da je klub sa Mestalje najveći gubitnik ljeta, gazda Piter Lim je sve nosioce igre stavio na oglas, prodao Rodriga, Ferana Toresa, Kokelana, ostao bez Pareha i Ezekijela Garaja pa vjerujemo da navijače čeka jedna bolna sezona, o čemu svjedoči i kvota 2,05 u komšijskom derbiju s Levanteom.

Što se tiče ostalih, treba reći da je Real Sosiedad uspio da iskoristi krhke osjećaje supruge Davida Silve i pobijedi Lacio u utrci za potpis žive legende Manchester Cityja, dok će balkansku koloniju u Primeri – ove sezone jaču za Filipa Malbašića i Đorđa Jovanovića u promovisanom Kadizu – ponovo predvoditi Marko Dmitrović čiji Eibar protiv Selte u subotu od 16 sati i otvara prvenstvo. Tip da Dmitrović neće primiti gol u MOZZART kladionicama plaća se kvotom 2,95.

Zavali se i uživaj. Vraća nam se Primera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...