NOVA PRAVILA ZBOG PANDEMIJE: Gradski prijevoz u Sarajevu bit će drugačije organizovan, mijenjaju se…

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS predložilo je novi model organiziranja nastavnog procesa od 14. septembra ove godine.

  • Vijesti

  • 11. Sep. 2020  11. Sep. 2020

  • 0

Za potrebe nastavka normalizacije organiziranja javnog linijskog prijevoza putnika na području Kantona Sarajevo, formirana je Radna grupa, sačinjena od predstavnika prijevoznika i Ministarstva saobraćaja KS, koja je kreirala Instrukciju za organizovanje javnog linijskog prijevoza putnika na području KS.

Kako je saopćeno iz Vlade KS, ovo je učinjeno radi osiguranja poštivanja svih higijensko-epidemioloških mjera u okolnostima opasnosti od širenja koronavirusa.

Također, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS predložilo je novi model organiziranja nastavnog procesa od 14. septembra ove godine.

Novi model podrazumijeva povećan obim korištenja usluga javnog linijskog prijevoza putnika od učenika, čime se stvorila potreba za poboljšanim nivoom organiziranja javnog linijskog prijevoza u KS.

Na osnovu današnjeg zaključaka Radne grupe, donesena Instrukcija definirala je:

- Rad javnog linijskog prijevoza putnika koji će se organizirati postupno u fazama, u skladu s epidemiološkom slikom;

- Na bazi podataka o broju prevezenih putnika, kao i iskazanom interesu korisnika usluga, Ministarstvo saobraćaja KS će, u saradnji sa prijevoznicima, nastaviti proces normalizacije u javnom linijskom prijevozu putnika, piše Klix.

Uzevši u obzir preporuke Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine po pitanju javnog linijskog prijevoza putnika, prijevoznici GRAS i "Centrotrans" uskladit će redove vožnje sa stvarnim potrebama: u terminima odlaska i povratka učenika uzimajući u obzir da prva smjena započinje u 9, a druga smjena u 13.30 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...