„TI, VJEČITO SUSPENDOVANI INSPEKTORE, TREBA DA ZNAŠ…“: Mektić žestoko odgovorio Hofmanu nakon napada na Dedića…

Bivši ministar sigurnosti, a danas državni parlamentarac Dragan Mektić aktivan je na društvenim mrežama.

  • Mini market

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 0

Tako je Mektić jutros na Twitteru poslao oštru poruku savjetniku direktora Granične policije Svevladu Hofmanu.

Podsjetimo, savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman reagirao je jučer na tvrdnje Šemsudina Dedića, zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Reakcija je upućena, kako se navodi, „povodom neutemeljenih, tendencioznih i zlonamjernih ocjena Šemsudina Dedića, zastupnika SDA u Zastupničkom domu PSBiH, izrečenih na račun rada direktora Granične policije i, na koncu, poziva na direktorovu ostavku“.

- Ovim putem želimo istaknuti da je apsulutno netočna konstatacija Šemsudina Dedića da je ravnatelj Granične policije BiH glede migrantske krize u Evropi „saopćio javnosti da nije ništa uradio te pokušava odgovornost prebaciti na neke fantomske krivce“ - navodi se u reakciji.

Dalje stoji da „ovako plasirana Dedićeva notorna neistina ima za cilj da dezavuira javnost i da krivca za katastrofalno stanje u oblasti migrantske krize sa stvarno odgovornih jednostavno transferira na službenu osobu, u ovom slučaju ravnatelja Granične policije BiH, koji je samo iznio dio istine o političkoj pozadini i generatorima problema koji sprječavaju GPBiH da se konstituira na način i u obujmu koji bi omogućio još učinkovitije izvršavanje zadaća ove policijske agencije, prije svega na poslovima zaštite državne granice“.

- Dedić je, očito, osjetio opasnost za stvarne kreatore migrantske krize u Bosni i Hercegovini i u maniri ne osobito talentiranog speen majstora pokušao račun za dugogodišnjeg opstruiranja rada Granične policije BiH prebaciti na Zorana Galića. Neshvatljivo je da osoba koja sjedi u državnom parlamentu, ne poznaje temeljne postulate funkcioniranja države - stoji u reakciji.

- Ti, vječito `suspendovani` inspektore, treba da znaš da je taj Pravilnik imao za cilj sječu srpskih kadrova u Graničnoj policiji i bio je štetan po srpske interese, tako nisam dozvoljavao da se donese i i jedan akt koji sadrži nacionalističke motive - poručio je Mektić Hofmanu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...